YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI UYAN; “Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir”

“Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir”

21 Mart 2019 15:16 | Trakya Güncel

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI UYAN;

“Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir”

 ''21 Mart Down Sendromlular Günü'' kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte +1 Farkla Koşuyoruz 47 Metre Down Sendromlu Farkındalık Koşusu Marmaraereğlisi ilçe sahilinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İbrahim Uyan, down sendromlular gününün, down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Down sendromunun, bilimsel verilere göre, her 800 doğumdan birinde görüldüğünü ifade eden Uyan, ''Normalde insan vücudunda 46 kromozom bulunurken, down sendromlularda 47 kromozom bulunuyor. Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir. Çünkü, down sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Down sendromlu bireylerin ve tüm engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarındayız'' dedi.

Başkan Uyan’ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri ve “Ispanaklı Yumurta” isimli gösteri sahnelendi.

Gösterilerin ardından Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın da katılımıyla +1 Farkla Koşuyoruz 47 Metre Down Sendromlu Farkındalık Koşusu sahil alanında gerçekleştirildi.  

 

Bu haber 1111 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...