YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Ergene´de imza törenine katıldı...

Ergene ilçesinde faaliyet gösteren Avrupa Serbest Bölge (ASB) içindeki bir teknoloji firması ile başka bir cep telefonu ve teknoloji firmasının 4.5 G alt yapı ve baz istasyonlarının yerli üretimi ile ilgili imzaladığı protokol törenine katılan Sayan, burada ülkede cep telefonu ve mobil internet kullanımının yaygınlığı hakkında bilgi verdi.

23 Haziran 2016 16:58 | Trakya Güncel

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr.Ömer Fatih Sayan, Ergene ilçesinde bir törene katıldı.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde faaliyet gösteren Avrupa Serbest Bölge (ASB) içindeki bir teknoloji firması ile başka bir cep telefonu ve teknoloji firmasının 4.5 G alt yapı ve baz istasyonlarının yerli üretimi ile ilgili imzaladığı protokol törenine katılan Sayan, burada ülkede cep telefonu ve mobil internet kullanımının yaygınlığı hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de bu tür yerli üretimlerin yapılacağının sevindirici olduğunu ifade eden Sayan, Türkiye'de sadece abone sayıları artmadığını, inernet kullanıcılarının sayısı ile kullanım süresinin de arttığını söyledi.

Sayan, internet kullanımının arttıkça indirilen ve yüklenen verinin de miktarının doğal olarak arttığını ifade ederek, ''Sabit internet kullanım miktarı bir önceki yıla göre yüzde 46.9 oranında, mobil internet kullanım miktarı yüzde 88 oranında artış göstermektedir. Bu artış eğilimi hız kesmeden devam etmektedir. Geniş bant erişimde meydana gelen yüzde 10'Luk artış, milli gelirlerinde yüzde 1 ila yüzde 2'lik artışa neden olmaktadır. Türkiye'de bu etki, yüzde 1.6 düzeyindedir. 4,5 G'nin hizmete başlaması ile veri indirme ve yüklemede 10 kat daha fazla hız artışının üretime yansımasıyla önümüzdeki süreçte milli gelire katkısını daha iyi göreceğiz'' diye konuştu.

Halen dünya nüfusundan daha fazla sayıda mobil abonelik bulunduğunu dile getiren Sayan, internet kullanıcı sayısının 4,3 milyara ulaştığının altını çizdi.

5G için ihtiyaç duyulacak yalnızca baz istasyonları için bile yerli üretim yapmamızın, ekonomik değeri bir yana, yeni istihdam, yeni yatırım ve yeni iş alanlarının açılması anlamına geldiğini söyleyen sayan şöyle devam etti:

''Daha da önemlisi, sektörün teknoloji takipçiliğinden, teknoloji üreticiliğine geçişi demek. Hatırlayacağınız üzere, geçen yıl Nisan ayında sayın Cumhurbaşkanımız 5G ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaştıktan sonra 5G kanusu her platformda konuşulmaya başlandı. Ülkemizde son bir yıldır 5G konusu ivme kazanmış ve ilgi odağı haline gelmiştir. Kurumumuz, IMT-Advenced ihalesinin ardından, 5G çalışmalarına hız vermiş ve sektörümüzden temsilcilerin de katılım sağladığı bir dizi toplantı gerçekleştirmiştir.'' 

Yapılan törende konuşan Flex Türkiye genel Müdürü Onur Ülkü, burada 4.5G baz istasyonlarının ve alt yapı çalışmalarının yürütülmesi işinin içinde oldukları için memnuniyetlerini dile getirdi.

Ülkü, Flex Türkiye olarak çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini ifade ederek, ‘’Çok güzel bir projenin içinde yer alıyoruz. Huawai firması ile birlikte burada üretim yapacağımız için mutluyuz’’ dedi.

Törende daha sonra Flex ve Huuawai firma yetkilileri protokolü imzaladı. 

Bu haber 1687 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...