YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

NKÜ Teknoloji Geliştirme bölgesi kurucu heyet toplantısı yapıldı

Toplantıda, NKÜ´de kurulması planlanan Teknopark projesi tanıtıldı

19 Ocak 2012 12:47

Namık Kemal Üniversitesi, (NKÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) kurucu heyet toplantısı yapıldı.
NKÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bülent Eker, rektörlük binasında yapılan toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye'deki teknoparklar ve teknoparklardaki firmaların sektörel dağılımı ile üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değindi.
Eker, NKÜ Teknopark'ın amacının, Türkiye'nin Ar-Ge potansiyeline ve teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlamak, sektör öncelikleriyle Türkiye'nin teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesinde rol oynamak ve üniversite-sanayi işbirliğini etkin ve sürekli kılmak olduğunu kaydetti.
Eker, şu bilgileri aktardı:
''Kurulacak yeni yapıyla üniversitelerin araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörleri arasında işbirliğini sağlayarak ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması, teknolojik bilgi üretilmesi, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirilmesi, ürün kalitesini veya standardının yükseltilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak hedefler arasında yer almaktadır.''
Eker, bilim ve teknolojinin yüksek kurulu kararları dikkate alınarak teknoloji yoğun alanlarında yatırım olanakları yaratılmasının istendiğini sözlerine ekledi.
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Rektör Osman Şimşek'in katıldığı toplantıda, üniversitede kurulması planlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketiyle ilgili fikirlerin ve önerilerin paylaşılması için tekrar bir araya gelme kararı alındı.

Bu haber 1821 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...