YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Türkiye için yeni anayasa mecbur

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, ´´Artık Türkiye için yeni anayasa mecbur hale geldi´´ dedi.

8 Ocak 2012 12:46 | Trakya Güncel

AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde, ''Siyaset Akademisi'' programı düzenlendi.
Şentop, burada yaptığı konuşmada, yazılı hukuk kurallarının bile Türkiye'de bazı sorunları çözemediğini belirterek, yeni bir anayasanın ülke için şart olduğunu söyledi.
Türkiye'nin hukuk alanında ciddi bir yol aldığını belirten Şentop, şöyle konuştu:
''Türkiye'de 1982 Anayasasının büyük bir kısmı değiştirilmiş. Fakat yine de mevcut sorunlara yanıt verebilir halde değil. Artık Türkiye için yeni anayasa mecbur hale geldi. Mevcut anayasa, kasten çok uzun yazılmış ve çok fazla anlaşılabilir değil. İçindeki ifadelerde yoruma müsait. Ak Parti, bu durumu değiştirecek adımlar attı. Türkiye'de hukukun ve demokrasinin üstünlüğü olacaksa, bu zihniyet değiştirilmeli.''
Cumhurbaşkanınını halk seçtiği için halkın içinden birisinin olması gerektiğini de vurgulayan Şentop, ''Cumhurbaşkanını halk seçiyorsa, bu isim halkın içinden olmalı. Anayasa şöyle veya böyle değiştirilecek. Bunun zamanı ne zaman olur bilinmez ama yeni bir Anayasanın hazırlanacağı kesin'' diye konuştu.

Bu haber 1847 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...