YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ERGENE´DE LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR ...

Ergene Belediyesi tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen, Ergene Belediyesi Lavanta bahçeleri, 24 Haziran Cuma günü kapılarını açıyor.

9 Haziran 2022 15:08 | Trakya Güncel

Ergene Belediyesi tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen, Ergene Belediyesi Lavanta bahçeleri, 24 Haziran Cuma günü kapılarını açıyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuyla ilgili açıklamasında, Ergene Belediyesi'nin 35 dönümlük alan üzerine dikmiş olduğu Lavantaları için 24 Haziran Cuma günü 2. Lavanta tarla günleri şenliğini düzenleyeceğini söyledi.

Ergene Belediyesi lavanta bahçelerinin halk tarafından da beğpeni ile karşılandığını ifade eden Başkan Yüksel, lavantanın 3 yılda yetişerek hasat veren bir bitki olduğunu kaydetti.

Görselliği ile kokusu ile göze ve duygulara hitap eden bir bitkiyi ilçelerinde ekerek hasadını yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yüksel, tarıma örnek olmak adına, çiftçilere örnek olmak adına tarım arazilerinin bir kısmında bu güzel projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Yüksel, ilk yıl 6 dönüme diktikleri lavantayı, bu yıl 35 dönüme ulaştırdıklarını aktararak, ''24 Haziran Cuma günü lavanta bahçelerimizde Ergene Belediyesi 2. Lavanta şenliği etkinliğimizi yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı da bu etkinliğe davet ediyorum. Ergene'mizde hayata geçen bu güzel proje kapsamında Lavanta bahçeleri kokusu ve güzel görüntüsü ile ilçemizi süsleyecek. Son yıllarda ülkemizde artan yetiştirme alanları ve miktarıyla ülke ekonomimize katkıda bulunan lavanta bahçeleri artık Ergenemizde de var. Önümüzde ki senelerde Belediyemizin birçok etkinliğini lavanta bahçelerimizde yapmayı planlıyoruz. Mor renkli tarlalar turizm açısında da ilçemize büyük katkı sağlayacak” dedi.

Bu haber 343 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...