YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ERGENE BELEDİYESİ TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYOR ...

Ergene Belediyesi, sağanak yağmur, şiddetli fırtına ve lodos uyarısı nedeniyle su baskınlarına karşı ilçe genelinde yer alan mazgal, yağmur suyu giderleri ve menfezleri temizledi.

30 Kasım 2021 12:50 | Trakya Güncel

Ergene Belediyesi, sağanak yağmur, şiddetli fırtına ve lodos uyarısı nedeniyle su baskınlarına karşı ilçe genelinde yer alan mazgal, yağmur suyu giderleri ve menfezleri temizledi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuyla ilgili açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Genel Müdürlüğü’nün Tekirdağ’ı da kapsayan bazı illerle ilgili olarak turuncu ve sarı kodlu uyarı vererek sağanak yağmur, şiddetli fırtına ve lodos tehlikesi ikazı yapmasının ardından harekete geçtiklerini söyledi.

Uyarıları dikkate alarak önleyici tedbirler almaya başladıklarını belirten Başkan Yüksel, sağanak yağmurun ardından tıkanan kanalizasyon hatlarının Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendiğini ifade etti.

Yüksel, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de ilçe genelindeki tüm mahallelerde yağmur suyu mazgallarını tek tek temizlediğini dile getirerek, ''Olumsuz hava şartları nedeniyle mazgal temizliği çalışması başlattık. Beklenen yağışlar öncesinde yağmur suyu mazgallarının dışında ve kanal içlerinde birikerek su geçişini engelleyen çöp ve diğer artıkları tek tek temizliyoruz. Yağışlar sırasında en büyük sorunu yerlere atılan çöpler oluşturuyor. Vatandaşlarımızdan yerlere çöp atmamalarını özellikle rica ediyorum. Atılan en küçük bir kağıt parçası, bir ambalaj ya da bir şişe yağışlar sırasında giderlerin tıkanmasına ve su baskınlarına neden olabiliyor. Ekiplerimiz tahliye hatlarında su geçişini engelleyen pet şişe izmarit atıkları, ıslak mendil, kuru ağaç dalları ve yaprakları temizleyerek hatları tazyikli suyla yıkıyor. Temizlik çalışmalarına şehrin bütün cadde ve sokaklarında devam ederek herhangi bir olumsuz yaşanmasının önüne geçeceğiz'' dedi.

Bu haber 408 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

2
  Yükleniyor...