YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

TEKSİF SENDİKASI ÇORLU ŞUBE BAŞKANI BOZAN;

"Ülkemizde yaşanmasından utanç duyulması gereken kadın cinayetlerinin, kabul edilebilir bir gerekçesi bulunmamaktadır"

24 Kasım 2021 14:48 | Trakya Güncel

TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, "Ülkemizde yaşanmasından utanç duyulması gereken kadın cinayetlerinin, kabul edilebilir bir gerekçesi bulunmamaktadır" dedi. 

Son günlerde kadına yönelik şiddet olaylarının sıklıkla yaşanmasının bütün ülke gibi kendilerini de derinden yaraladığını ifde eden Bozan, TEKSİF Sendikası'nın kadın cinayetleri başta olmak üzere kadına karşı şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu kaydetti.

Kimi zaman cezaların yetersizliği ve kimi zaman da ön plana çıkan cinsiyetçi uygulamaların ckadınlara yönelik şiddetin gerekçesi olduğunu anlatan Bozan, cinsiyet ayırmadan tüm çocuklarımıza şiddetin kötülüğünü anlatmak ve Türk aile yapısını korumanın herkesin ilk görevi olduğunu ifade etti.

Bozan, öncelikle kadına yönelik bakış açısının değişmesinin gerektiğini vurgulayarak, "İşyerlerinde insana yakışır çalışma şartlarının sağanması nasıl sendikaların öncelikli sorumluluğundaysa, şiddet mağduru insanların korkmadan uğradıkları şiddete karşı gelebilmeleri için onları bilinçlendirmek, cesaretlendirmek de aynı değerdedir. Yaşanan bu acı olayları kınamanın şiddete son vermeyeceğinin farkında olarak, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Yapılan eğitimlerde toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamak için çaba harcıyoruz, gösteriyoruz. Önemli olan şiddetin hiçbir türüne şiddet uygulayan hiç kimseye tolerans göstermeyecek zihinlerin yetiştirilmesidir. Bu bilinçle birlikte şiddete karşı toplumsal farkındılığa katkı sağlamak için yıllardır çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.

Kadınların bu toplumda özgürce yaşaması, kadın cinayetlerinin son bulması ve şiddete uğrayan hiçbir kadınının olmaması için gereken çalışmaları yaptıklarını belirten Bozan, evde, işte, sokakta, yaşamın her alanında erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olmaları için kadınlara destek verdiklerini kaydetti.

Bozan açıklamasına şöyle devam etti;

"Biz toplumun ancak kadınlarla birlikte gelişeceğine inanan sendikayız. Bu inancımızı pekiştirerek yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Daha adil daha paylaşımcı daha barışçıl ve sevgi dolu bir dünya için kadınlara güveniyoruz. En kutsal emek anneliktir, en fedakar emekçi kadınlar annelerdir. Bir ülkenin değerlerini değiştiren yaşamı var eden varlıklarıyla yaşamlarımızın her anına anlam katan kadınlarımızın ülkemizde ve dünyanın her yerinde kadına şiddettin son bulması dileğimle. İnsanız birlikte varız." 

Bu haber 491 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...