YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ GAZİLERE GEZİ TURU DÜZENLİYOR ...

Marmaraereğlisi Belediyesi, Kıbrıs’ın 38. kuruluş yıldönümü sebebiyle Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi Teşkilat Bürosu üyeleri için Edirne kültür gezisi düzenledi.

18 Kasım 2021 14:33 | Trakya Güncel

Marmaraereğlisi Belediyesi, Kıbrıs’ın 38. kuruluş yıldönümü sebebiyle Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi Teşkilat Bürosu üyeleri için Edirne kültür gezisi düzenledi.

Belediye Başkanı Hikmet Ata, konuyla ilgili açıklamasında, Edirne gezisine katılan Kıbrıs gazilerinin, Avrupa Müze Ödülü'ne layık görülen II. Beyazıt Darüşşifası ve Sağlık Müzesi, Lozan Antlaşması ile vatan topraklarımıza katılan Karaağaç'ta Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı, Meriç Köprüsü, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Cami, çok kubbeli yapısıyla Osmanlı Mimarisinde özel bir yeri olan Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Edirne'nin tarihi dokusu korunarak modern ve estetik bir anlayışla düzenlenen meşhur Saraçlar Caddesi ve Kapalı Çarşı rehber eşliğinde ziyaret ettiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıldönümü sebebiyle Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi İrtibat Bürosu üyeleri ile Kıbrıs'a gittiğini ve güzel anlar yaşandığını ifade eden Başkan Ata, bundan sonra da bu tür sosyal faaliyetlerin devam edeceğini kaydetti.

Ata, gezi öncesi Edirne’ye Vali Yardımcısı olarak atanan ilçenin eski Kaymakamı Sıdkı Zehin’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunduklarını belirterek, ''Ardından Gazilerimizi Kıbrıs’ta aynı cephede savaştıkları kader arkadaşlarıyla bir araya getirmek için Edirne Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ettik. Sonrasında kültür gezimize başlayarak Selimiye Camii, Sultan 2.Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesi, Lozan Anıtı ve Eski Tren Garını ziyaret ederek gezimizi sonlandırdık. Gazilerimize ne yapsak az. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun'' dedi.

Bu haber 372 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...