YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ÇOLPAN;

"Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi AFAD Gönüllülük Projesi kapsamında saha eğitimi aldı"

27 Eylül 2021 15:44 | Trakya Güncel

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi AFAD Gönüllülük Projesi kapsamında saha eğitimi aldı.

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''AFAD Gönüllülük Projesi'' eğitim programı kapsamında Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Çorlu Eğitim Merkezi'nde saha eğitimine tabi tutuldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ekibe proje kapsamında hafif arama kurtarma eğitimi verildiğini ve ekip üyelerinin eğitimlerde teorik bilgiler aldığını söyledi.

Çolpan, eğitimlerde ayrıca arama kurtarmada kullanılan düğüm çeşitleri, sedye ile tahliye, çadır kurma, enkaza yaklaşma, kule iniş-tırmanış ve teçhizat kullanım eğitimi alındığını da kaydederek, ''AFAD gönüllü eğitim programının çevrim içi, yüz yüze eğitimlerden ve saha eğitimlerinden oluşuyor. Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi sürekli olarak eğitime tabi tutuluyor. Eğitimlerinin tamamlanmasının ardından ekipler afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda görev alabilecek'' dedi.

Bu haber 446 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...