YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Dünya ülkeleri, Türkiye´yi yakından izliyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, dünya ülkelerinin Türkiye´yi yakından izlediğini belirtti.

2 Ocak 2012 10:01 | Trakya Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, partisince Çorlu'da düzenlenen Siyaset Akademisi Programına katıldı.
AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denemeç, toplantıda yaptığı konuşmada, bugün gelinen noktada siyasi gerçeği anlamak için 9 yıl öncesine değil, 500 yıl öncesine dönüp bakmak gerektiğini söyledi.
Sadece siyasete bakmanın doğru olmayacağını da ifade eden Denemeç, din, sosyoloji, ekonomi ve tarih alanlarına da bakılması gerektiğini belirterek, ''Geldiğimiz noktanın nasıl bir durum olduğunu anlamak için geriye dönüp 9 yıl öncesine bakmak yetmez. Ben, gerçekleri tamamen anlayabilmenin 500 yıl geriye giderek bakıldığında ortaya çıkacağını düşünüyorum'' dedi.
Dünya siyaset tarihinden örnekler veren Denemeç, şunları kaydetti:
''Okullarda yıllarca Cumhuriyet ile yönetim sisteminin en iyi idare sistemi olduğu bizlere öğretiliyor. Ama dünya geneline bakıldığında hala krallıkla yönetilen birçok ülkenin olduğunu görüyoruz. Ülkemizde geçmiş tarihe baktığımızda çok değişik olaylar görüyoruz. Bunlardan, 1960 yılının 27 Mayıs'ında darbe olduğunu, ardından kurucu meclisin oluşturulduğunu, Yassıada mahkemelerinin oluşturularak iki bakan, bir de başbakanı asan bir ülke durumuna geldiğimizi görüyoruz.''
Dünya genelinde son 30 yıldan bu yana teknoloji anlamında büyük gelişmeler yaşandığını da vurgulayan Denemeç, 2000'li yıllarda yapılmak istenilen bazı askeri girişimlerin de buna bağlı olarak hayata geçirilemediğini ifade etti.
Denemeç, Türkiye'nin yakın bir zamanda ekonomisi ile Avrupa'nın önüne geçebileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber 1924 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...