YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

- Çorlu´da ´´Akıllı atık yönetimi´´ eğitimi yapıldı …

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce ´´Çorlu´da Sıfır Atık´´ geri dönüşüm çalışması kapsamında Akıllı Atık Yönetimi eğitimi düzenlendi.

20 Nisan 2021 15:02 | Trakya Güncel

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce ''Çorlu'da Sıfır Atık'' geri dönüşüm çalışması kapsamında Akıllı Atık Yönetimi eğitimi düzenlendi.

Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı salonunda, personele yönelik yapılan eğitimde, Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin projeyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Yapıtı açıklamada temiz Çorlu, temiz çevre ve temiz nefes vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürdüklerini belirten Çetin, belediye sınırları içinde ambalaj atıklarının kaynağından ayrı ayrı toplanabilmesi ve vatandaşlara bu işlem karşılığında ödül verilmesini sağlayabilmek için gerekli olan atık nakit geri dönüşüm bilgisayar yazılım sistemi olan Çorlu Sıfır Atık mobil uygulamasında hazırlıklarımızı son aşamaya getirdiklerini kaydetti.

Çetin, evlerden alınacak atıkların, 10 kilo ve üzeri kağıt, plastik, alüminyum ve metal sınıfındaki yoğurt ve ayran kabı, kargo koli ve poşetleri, gazete, dergi, kapak, bardak, tabak, kaşık, içecek kutuları, yazı ve çizim kağıtları, konserveler ve yağ tenekeleri gibi atıklardan oluştuğunu ifade ederek, ''Ayrıca asgari 5 kilo atık yağını mahalle muhtarlıkları ve mobil atık noktalarına teslim eden vatandaşlarımız 5 kilo atık yağ karşılığında 6 adet maskeyi hediye olarak alabilecekleri gibi uygulama üzerinden elektronik atık, atık pil, atık otomobil lastikleri, floresan gibi atıklarının ücretsiz olarak adreslerinden alınmasını da talep edebilecek. Vatandaşlarımız, Çorlu Sıfır Atık uygulaması hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Android veya IOS işletim sistemleri üzerinden mobil uygulamayı telefonlarına indirerek adres bilgilerini sisteme kaydedebilecek, ardından uygulama üzerinden seçecekleri firma ile irtibata geçerek belirlenen miktardaki ambalaj atıklarını evlerinden aldırabilecek'' şeklinde konuştu.

Toplantı, soru cevap şeklinde devam etti.

Bu haber 600 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...