YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI SARIKURT;

“ Toplumdaki negatif algının kırılması için, kadın ve erkek eşitsizliğinin ortadan kalkması için her birimiz üzerimize düşeni yapmalıyız”

10 Mart 2021 16:00 | Trakya Güncel

“ Toplumdaki negatif algının kırılması için, kadın ve erkek eşitsizliğinin ortadan kalkması için her birimiz üzerimize düşeni yapmalıyız”

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen kutlama programı Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak İstiklal Marşı okundu.

Yapılan programda konuşan Başkan Sarıkurt, kadınların yıllar önce başlayan hak mücadelesinin halen devam ettiğini belirterek, ''Toplumun zihniyet dönüşümünü sağlayacak hukuki değişikliklerin yapılması gerekli değil zorunludur. Hatta bu konuda geç bile kalınmıştır. Hukuk burada önemli bir adım olabilir fakat bizlere de büyük görevler düşüyor. Toplumdaki negatif algının kırılması için, kadın ve erkek eşitsizliğinin ortadan kalkması için her birimiz üzerimize düşeni yapmalıyız'' dedi.

Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin 81 il ve nüfusu 100 binin üzerinde olan 234 ilçesinde gerçekleştirilen cinsiyete dayalı eşitlik endeksi hesaplama sonucuna göre, Çorlu'nun cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’de ilçe bazında 21. sırada yer aldığını ifade eden Sarıkurt, bu sonucun kendileri için gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

Törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Hanımeli Kermesi’ni gezen Başkan Sarıkurt, kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları gezerek emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Fabrikalara gitmek için servis duraklarında bekleyen işçileri de ziyaret eden Sarıkurt, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte kadın işçilerle bir araya gelerek onların da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamayı ihmal etmedi ve günün anısına emekçi kadınlara hediye takdim etti.

Başkan Sarıkurt, daha sonra programına Çorlu Devlet Hastanesi’nde devam etti.

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan’ı ziyaret eden Sarıkurt, ardından hastanede görev yapan kadın sağlık çalışanlarını tek tek ziyaret ederek günün anısına hediye takdim ederek gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık emekçilerinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Bu haber 449 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...