YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

TORBA KANUNU TEKLİFİNE KARŞI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI ...

TÜRK-İŞ ve Kardeş Sendikalar TBMM´de görüşülen Torba Kanunu Teklifine karşı ortak basın açıklaması düzenledi.

11 Kasım 2020 16:17 | Trakya Güncel

TÜRK-İŞ ve Kardeş Sendikalar TBMM'de görüşülen Torba Kanunu Teklifine karşı ortak basın açıklaması düzenledi. 

Çerkezköy'de düzenlenen basın açıklamasına Türk-iş Sendikası'nın yanı sıra kardeş sendikalar da destek verdi.

Yapılan basın açıklamasına destek verdiklerini ve işçinin hakkını her zaman koruyarak kollayacaklarını belirten Teksif Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, bundan 10 gün önce açıklama yaparak bu düzenlemeye karşı mücadele edeceklerini bildirdiklerini söyledi.

Bozan, "Dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz. Adına istihdam paketi dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma,  güvencesizleştirme  yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz. Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede, artık yalnız olmadığımızı biliyoruz'' dedi.

 

 - "HAK-İŞ ve DİSK’le ortak açıklama yaptarak Esnek Çalışmaya Hayır dedik"

Bozan, kendilseinin de destek vererek katıldıkları ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel haklarının söz konusu olduğunda nasıl bir arada ve dayanışma içinde olduğunu gösterdiklerini kaydetti.

Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere ve getirilmesine sebeb olanlara yeniden seslendiklerini söyleyen Bozan, "Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin! Vazgeçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin. Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı, O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın. Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz. O zaman onların istedikleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin" şeklinde konuştu.

Bozan konuşmasına şöyle devam etti:

"Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın.  Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar. Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar. Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vazgeçmeyiz. Ama bugün, ama yarın, bunun hesabını sorarız. Ülke genelinde, mesai çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz. Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Bu mücadelede çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir. Yaşasın Mücadelemiz, Yaşasın Dayanışmamız."

Öte yandan yapılan ortak basın açıklamasına şu sendikalar katıldı. 

Murat KOÇAK =Türk-iş Tekirdağ İl Başkanı Türk-Metal sendikası Çerkezköy Şube Başkanı

Gültekin BOZAN = Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı

Mürsel TÜRKKAN = Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı

Günay ÖZDEN = Türk- Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı

Ziya Nur ÜZMEZ = Koop-iş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı

Aytaç GÖÇMEN = Tek gıda-iş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı

Ahmet BARANLI = Petrol-iş Sendikası İstanbul 1.Nolu Şube Başkanı

Adnan YÜKSEL =  Türk Harbiş Çorlu Bölge Temsilcisi

Bu haber 5652 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...