YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

TEKSİF ÇORLU ŞUBE BAŞKANI BOZAN;

“BİZ ALINTERİMİZİ HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

20 Ekim 2020 13:56 | Trakya Güncel

TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Grup Tekstil fabrikası önünde işçilerle beraber direnişe katıldı.

İşçilik alacakları için mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Bozan, Teksif Sendikası, emekçilerinin sesi ve kulağı, Türk sendikacılık hareketinin lokomotifi, yarım asırı aşmış Türk sendikacılık tarihine damgasını vurmuştur” dedi.

Bozan, 1940’lı yılların ardından başlayan sendikal mücadeleyi yurdumuzun en büyük sanayi kolu olan Tekstil emekçilerinin başlattığını ifade eden Bozan, bu bakımdan Teksif’in tarihçesi aynı zamanda Türk sendikacılık hareketinin gelişme süreci içinde emeğin mücadelesi ile dolu olduğunu söyledi.

Yarım asırı geride bırakmış Teksif’in, her zaman emeğin mücadelesini verdiğini ve dün olduğu gibi bugün de yarında hak ve emek mücadelesine devam edeceğini kaydeden Bozan, ‘’Kimse farklı düşünceler ve fikirler içine girmesin ve düşünmesin. Çünkü Teksif işçisinin emekçisinin üyesinin her zaman yanında olmuştur, yanında durmuştur her alanda beraber mücadele etmiştir. Buna göre Grup Tekstil fabrikası, Çorlu’nun en eski tekstil fabrikalarından biridir. Bu firma, 2019 yılının Aralık ayında üretimi durdurup fabrikayı kapatma kararı almış ve ardından fabrikanın satılmasıyla işçilik alacaklarımızı ve mağduriyetlerimizi karşılamamıştır. Bu durumun kamuoyunla paylaşılması için, yıllardan beri toplu iş sözleşmesiyle yetkili olduğumuz Grup Tekstil önünde işçilik alacaklarımızın ödenmesi için eylem yapıyoruz’’ dedi.

Teksif Sendikası olarak bu zor zamanlarında yine emekçilerin haklı mücadelesine destek vereceklerini kaydeden Bozan, sonuna kadar hukuki yollardan işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu haber 11447 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...