YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Fırında Hindi

fırında hindi tarifi

30 Aralık 2011 10:07 | Trakya Güncel

Bir gece önceden, 2 litre suyun için zencefil, şeker, tuz, sarımsak, karabiber, kekik katarak şeker ve tuz eriyene kadar kaynatın. Hindiyi temizleyip iyice yıkayın. Soğumakta olan bu baharatlı suyu hindiye dökerek altı litre daha su ekleyin ve sabaha kadar bekletin.

Hindinin içine de bir iç pilav yapın:
Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup içine kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domatesi koyup hafifçe öldürün. 3.5 bardak et suyu, tuz, karabiber koyup kaynatın. Bir kaşık yağı bir tencereye koyup içine ayıklanmış yıkanmış ve kurulanmış 50 gram çam fıstığını atıp hafif kızartın. Fıstıklar kızarınca içine küçük küpler halinde doğranmış ciğeri koyup bir iki kez de bununla kavurup kaynayan suyun içine koyup 50 gram kuş üzümü ilave edin. Kaynayınca ıslanmış pilavı ekleyip pilavı pişirin. Demleyin ve tabağa alın. Ertesi sabah hindiyi ister içini doldurarak ister sade sekilde yavaş yavaş ve her yarım saatte bir üstü yağlanarak dört beş saat pişirin.

Hindiye sos ilave etmek isterseniz iki önerimiz var:

Sos 1
2 yemek kaşığı erimiş tereyağına birkaç damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyip karıştırın. Hindiyi bununla yağlayın ve fırın tepsisine koyun. Üzerine yağlı kağıt örttükten sonra 180 C ısıtılmış fırına yerleştirin. 1 saat sonra tekrar yağlayın ve her yanının aynı derecede pişmesine özen gösterin.

Sos 2
1 küçük yemeklik doğranmış soğanı 1 diş sarımsakla kavurun. Üzerine et suyu ekleyip kaynatın. 1 tatlı kaşığı nişastayı soğuk suda eritip et suyuna ekleyin. Yarım avuç kadar kavrulmuş bademi ekleyin, biraz kaynatıp blender’dan geçirin.

Bu haber 2260 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

4
  Yükleniyor...