YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ÇORLU BELEDİYESİ’NDE HASAT ZAMANI …

Çorlu Belediyesi, Bitkisel Üretim Merkezi´nde Haziran ayında ekimi gerçekleştirilen fasulyeler hasat edildi.

5 Ekim 2020 13:27 | Trakya Güncel

Çorlu Belediyesi, Bitkisel Üretim Merkezi'nde Haziran ayında ekimi gerçekleştirilen fasulyeler hasat edildi.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Sarılar Mahallesinde yer alan merkezde üretilen fasulyelerin aşevinde hazırlanacak yemeklerde kullanılacağını belirtti.

Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Sarıkurt, 40 dönümlük alanda çim ekimi yapılan Çorlu Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezi'nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından nisan ayında nohut ekimiyle başlayan üretim süreci fasulye ekimiyle devam ettiğini kaydetti.

Sarıkurt, 10'ar dönümlük alanlarda yapılan nohut ve fasulye ekiminin ardından Ağustos ayında nohut hasadı gerçekleştirilirken, aradan geçen iki ayın sonunda da fasulye hasadı yapıldığını ifade ederek, ''Yakın dönemde belediye meclisimizce Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu oluşturmuştuk. Buradaki amaçlarımızdan bir tanesi de sanayi şehri olmasının yanında aynı zamanda bir tarım kenti olan Çorlu'da tarıma yönelik projeler ve gelecek vizyonu oluşturma gayesiydi. Bu kapsamda komisyonumuz ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün değerlendirmeleri doğrultusunda Sarılar Barajı'nın hemen yanında hem çim üretimi yaptık hem de yakın dönemde nohut yetiştirdik. Bugün de fasulye hasadı için bir aradayız. Emeği geçen herkes

ÇORLU BELEDİYESİ’NDE HASAT ZAMANI …

 

Bu haber 15255 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...