YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ÇORLU BELEDİYESİNDEN KORONOVİRÜS TEDBİRLERİ …

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) açıklamasının ardından Çorlu Belediyesi tarafından yürütülen hijyen çalışmaları sıklaştırıldı.

14 Mart 2020 14:53 | Trakya Güncel

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) açıklamasının ardından Çorlu Belediyesi tarafından yürütülen hijyen çalışmaları sıklaştırıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili açıklamasında, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamanın ardından sorumluluk alanlarında ve belediye hizmet binalarında aldıkları tedbirleri arttırdıklarını söyledi.

Çin'de ortaya çıkarak pandemik hastalık haline gelen ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda tedbirleri aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Başkan Sarıkurt, bize bulaşmaz, bize bir şey olmaz demeden her türlü kişisel tedbirin alınması gerektiğini kaydetti.

Sarıkurt, karşılığı olmayan söylemlere inanılmaması gerektiğini de belirterek, ''Bu konuda en yetkili merciler Sağlık Bakanlığı, sağlık kurumları ve tabii ki doktorlarımızdır. Çözümü başka yerlerde aramayın. Herkesin bu hastalığa karşı ciddiyetle yaklaşmasını önemsiyor ve çok önemli görüyorum. Öncelikle ellerimizi sık sık sabunla ve bol suyla yıkamalıyız. Su ve sabuna ulaşamayacağınız durumlar için yanımızda mutlaka kolonya veya dezenfektan taşımalıyız. Toplu taşıma araçlarında ya da farklı bir noktada hastalık taşıyacağını düşündüğünüz bir yere temas ettiyseniz kolonya ve dezenfektanı kullanmalısınız. Hastalığın bulaşma seyrini ve bizlere aktarılan bilgileri göz önünde bulundurmalıyız. Daha az tokalaşmak ve sarılmak gibi. Kendinizi halsiz, yorgun hissediyor ve vücut ateşinizin yüksek olduğunu düşünüyorsanız bir sağlık kuruluşuna başvurmayı ihmal etmeyin'' dedi.

Başkan Sarıkurt, Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ve bu amaçla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Hastalık konusunda ilgili kurumlarımızla süren istişareler doğrultusunda öncelikle çalışanlarımızı yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda bilgilendirdik ve seminer düzenledik. Ardından hijyen konusunda yürütülecek olan çalışmalar kapsamında tedbirlerimizi aldık ve almaya da devam ediyoruz'' diye konuştu. 

Bu haber 784 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...