YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

NAKLEDİLEN ÖĞRENCİLERE MORAL OLDU ...

Marmaraereğlisi´nde deprem sonrası başka bir okula nakledilen öğrenciler yapılan etkinlikle moral buldu.

4 Ekim 2019 19:26 | Trakya Güncel
Marmaraereğlisi'nde deprem sonrası başka bir okula nakledilen öğrenciler yapılan etkinlikle moral buldu. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Silivri ilçesinde meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem sonrası Yeniçiftlik mahallesinde eğitim öğretim veren Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun 524 öğrencisi, aynı mahallede eğitim veren Marmaraereğlisi Belediye Ortaokulu'na nakledildi. 

Burada ikili eğitime geçilirken, ortaokul öğrencileri sabahtan, nakil ile gelen 524 ilkokul öğrencisi ise öğleden sonra derslerine girmeye başladı. 

Okullarından mecburi olarak başka bir okula nakledilen ve burada derslik sayısının az olması dolayısıyla bütünleştirmeli sınıflarda eğitim alan öğrencilere okul aile birliği ve okul idaresi tarafından moral ve motivasyon etkinliği düzenlendi. 

Okul bahçesinde yapılan etkinlikte, öğrenciler palyaçolar eşliğinde şarkılar söyleyerek dans ederken, değişik yarışmalarda da birbirlerine üstünlük sağlamak için gayret gösterdi. 

Palyaçolar tarafından farklı takımlara ayrılan öğrenciler, halat çekme, seksek ve benzeri oyunları da oynayarak moral buldu. 

Daha sonra öğretmenleri tarafından yüz boyama etkinliğine de katılan öğrenciler, değişik hayvan ve çizgi film kahramana benzetilerek oyunlar oynadı.

Gün boyu devam eden etkinlikte öğrencilerin yeni okullarına adaptasyonunun sağlanmaya çalışıldığı da kaydedildi. 

 

- ''Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve biz zor günler yaşıyoruz''  

Nizamettin Demirdöven İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nursen Biter yaptığı açıklamada, deprem sonrası okullarının ciddi bir hasar aldığını belirtti.  

Öğrencilerin okuldan başka bir okula nakledildiğini ifade eden Biter, ''Nizamettin Demirdöven İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri olarak bizler çok günler yaşıyoruz. Deprem sonrası hasar gören okulumuzdan buraya nakledildik. Burada belediye ortaokulunda eğitim öğretime başladık. Lakin hepimiz için zor bir süreç oldu. Özellikle de depremi yaşayan öğrencilerimiz için daha zor bir süreç oldu. Bizler de öğrencilerimize moral ve motivasyon kazandırmak için, bir organizasyon düzenledik. Düzenlediğimiz organizasyonda 3 tane palyaçomuz var, yüz boyama etkinliğimiz ve değişik yarışmalarımız var. Bundan, öğrencilerimiz de mutlu oldular, öğretmenlerimiz de çok mutlu oldular. Hep birlikte güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz'' dedi. 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...