YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Çorlu Deresi’nde eylem …

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Çorlu ve Ergene kadın kolları, Çorlu Deresi kenarında kirlilik eylemi yaptı.

23 Eylül 2019 13:27 | Trakya Güncel

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Çorlu ve Ergene kadın kolları, Çorlu Deresi kenarında kirlilik eylemi yaptı.

Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi’nde, Çorlu Deresi’nin geçtiği yerdeki köprü üzerinde yapılan eylemde, kadın kolları ve partililer derenin kirli aktığını, temizlenmesi için de herhangi bir çalışmanın yapılmadığını iddia ederek yetkilileri göreve davet etti. 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, dere kenarında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu derenin uzun yıllar önce temiz aktığını ve bu bölgede yaşayanların derede yüzdüklerini, çamaşırlarını yıkadıklarını söyledi. 

Bölgedeki sanayileşme sonrası, derenin hiçbir canlıyı bünyesinde barındırmayacak kadar kirlendiğini ifade eden Aygun, ''Burası uzun yıllardan beri bölgeye zehir akıtıyor. 2011 yılında dönemin çevre bakanı Veysel Eroğlu'nun başlatmış olduğu şafak harekatıyla beraber büyük bir bütçeyle 2019 yılının sonunda temizleneceğini söylediği yerde hala bu haldeyiz. Ağır metallerin aktığı simsiyah bir nehirde annelerimizin geçmişte yaptığı gibi bu derede çamaşır yıkamaya geldiler. Ancak çamaşır yıkanacak gibi  değil, simsiyah ve kirli bir su var'' dedi. 

Yapılan eylemde daha sonra bazı kadınlar temsili olarak sopaya bağladıkları bez parçalarını dereye sokarak kirliliğe dikkat çekti. 

Bir süre daha konuşmaların yapıldığı dere kenarındaki eylem olaysız bir şekilde sona erdi. 

Eyleme civardaki CHP'li belediye başkanları ve partililer de destek verdi 

 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...