YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ÇORLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ “EDEBİYAT SOKAĞI” AÇILDI …

Çorlu´da eğitim öğretim veren Çorlu İmam Hatip Anadolu Lisesi´nde açılan Edebiyat Sokağı´nda hayatını kaybetmiş yazar ve edebiyat insanları öğrenciler tarafından canlandırılıyor.

27 Nisan 2019 16:49 | Trakya Güncel

Çorlu'da eğitim öğretim veren Çorlu İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde açılan Edebiyat Sokağı'nda hayatını kaybetmiş yazar ve edebiyat insanları öğrenciler tarafından canlandırılıyor. 

Okulun ikinci katındaki koridorda oluşturulan Edibiyat sdokağı'nda, duvarlara Türkiye edebiyat tarihinde yer almış Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Yahya Kemal Beyatlı, Halide Edip Adıvar gibi yazarların yanı sıra Mevlana'nın da bazı eserleri yazılı olarak uygulanırken bu önemli insanların fotoğrafları da duvarlara yapıldı. 

Edebiyat Sokağı olarak isimlendirilen bu alanda öğrencilere tarihi bilgilerin verilmesinin ve tarihte yaşamış olan önemli insanların ölümsüzleştirildiğini söyleyen Okul Müdürü Eyüp Öztürk, bu projeyi hayata geçirdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. 

Öztürk, toplam 3 aylık bir çalışma sonucu Edebiyat Sokağı'nı hayata geçirdiklerini belirterek, ''Biz, edebiyatı edebiyat kitaplarından çıkartıp, daha yaşanılır ve öğrenilir bir hale getirmek için okulumuzda bir edebiyat sokağı oluşturmaya karar verdik. Yaklaşık bir haftalık bir tasarım ve düşünce kısmından sonra, edebiyat zümresi ve görsel sanatlar öğretmenimizle birlikte 3 aylık çalışmanın ürünü olan bu sokağı gerçekleştirmiş olduk. Yalnız bu sokağı gerçekleştirdikten sonra, öğrencilerimiz için bu olayı daha keyifli hale getirebilmek için açılışımızda öğrencilerimiz yazarlarımızı canlandırdılar. Böylece edebiyata olan merakları son derece artmış olduğunu gözlemledik. Böylece kitap okuma oranının da okulumuzda yükseldiğini gördük'' dedi. 

Edebiyat Sokağı'nın açılışında ayrıca, duvarlarda yer alan edebiyat insanlarının resimlerinin önünde öğrenciler tarafından canlandırma yapıldı. 

Bazı öğrenciler İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy olurken, bazıları da Halide Edip Adıvar oldu. 

Öte yandan, Mevlana'yı canlandıran öğrenci ile katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.  

 

Bu haber 1291 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...