YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Trakya, İstanbul´dan uçtu

Çorlu Havaalanı´nda, yolcu sayısının geçen yıla göre yüzde 42 oranında düşüş gösterdiği bildirildi -Yolcuların Ankara´ya gitmek için, Çorlu Havaalanı yerine İstanbul´daki havaalanlarını tercih ettiği bildirildi

27 Aralık 2011 21:16 | Trakya Güncel

Çorlu Havaalanı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Çorlu Havaalanından bu yılın ocak-kasım döneminde iç hatlarda 40 bin 96, dış hatlarda 588 olmak üzere toplam 40 bin 684 yolcu taşındı. Geçen yılın aynı döneminde iç hatlarda 60 bin 335, dış hatlarda 9 771 olmak üzere toplam 70 bin 106 yolcu taşıması gerçekleşen Çorlu Havaalanı'nda bir önceki döneme göre yolcu sayısında yüzde 42 düşüş yaşandı.
Yetkililer, iç hatlarda yüzde 34, dış hatlarda ise yüzde 94 olarak gerçekleşen düşüşün nedeninin ise hava yolunu kullanan yolcuların, İstanbul'daki havaalanlarını kullanmasından kaynaklandığını belirtti.
Yetkililer, toplam 6521 metrekare terminal binasına sahip Çorlu havaalanının daha cazip hale getirilmesi, düşüşün yaşanmaması ve yolcu sayısının artırılması için Ankara dışındaki illere de seferlerin düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.
Yetkililer, bu yıl ihalesi yapılan ve önümüzdeki günlerde inşaat çalışmaları başlayacak olan, cat-1 sisteminin cat-2 sistemine çevrilmesi ve küçük eğitim uçakları için yeni apron yapımı çalışmalarının ardından kapasitesin daha da artacağını belirtti.
Çorlu Havaalanı'ndan İzmir'e de yolcu taşımacılığı yapılması yönünde yoğun taleplerin geldiğini ifade eden yetkililer, ''Çorlu Havaalanı'nda, idari personel, polis, gümrük ve gümrük muhafaza personelinden oluşan yaklaşık 350 kişi görevli bulunuyor. 2011 yılında 1 adet teknik blok ve kulenin yapıldığı havaalanından sadece Çorlu-Ankara arası yolcu taşımacılığı yapılıyor. Anadolu Jet ve Bora Jet firmaları tarafından yapılan yolcu taşımacılığı kapsamında, haftanın her günü 66 kişilik Air-72 tipi yolcu uçaklarıyla, yüzde 65'lik doluluk oranıyla gerçekleşiyor'' bilgisini verdi.
Bu arada geçen yıl 14 bin 66 ton yük taşıması gerçekleşen Çorlu Havaalanı'nda bu yılın aynı döneminde de toplam 14 bin 200 ton yük taşıması gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre kargo taşımacılığı bu yıl yüzde 1 artış gösterdi.
Yetkililer, yıllık 600 bin yolcu kapasitesine sahip hava alanından kargo taşımacılığının, ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna ve Kazakistan'a yapıldığını kaydetti.

Bu haber 1981 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...