YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

DOĞANCA MUHACİR EVİ MÜZESİ AÇILDI …

Çorlu ilçesinde Muhacir Evi Müzesi açılışı törenle gerçekleşti.

27 Şubat 2019 12:45 | Trakya Güncel

Çorlu ilçesinde Muhacir Evi Müzesi açılışı törenle gerçekleşti. 

Cemaliye Mahallesi'nde bulunan ve birkaç yıl önce Çorlu Belediyesi tarafından sahibinden alınarak müze yapılan tarihi Muhacir Evi Müzesi açılışı yapıldı. 

Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ genelinde bin 53 adet tarihi yapı olduğunu ve bunların arasında 40'ın üzerindeki tarihi yapının Çorlu ilçesinde olduğunu söyledi. 

Bu müzenin Çorlu ve Tekirdağ için önemli bir simge olacağını kaydeden Albayrak, ''Çorlu'da böyle bir müzenin açılmasından dolayı son derece mutluyuz. Çorlu Belediyesine, Tekirdağ Valiliğine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki, burası bölgemize hareketlilik getirecek'' dedi. 

Daha sonra konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, tarihi evin müze yapılmasının aşamalarını anlattı. 

Müzenin hazırlanması süreci içerisinde etraftan da yardım aldıklarını ifade eden Sarıkurt, ''Müzemizi kısa bir sürede restore ederek tarihi dokusuna kavuşturduk. İçine de tarihi değeri olan, yatak, yorgan, eski elektronik malzemeler, tarihi eşyalar koyarak koruma altına aldık. Bu eşyaları etrafraki vatandaşlarımızdan gönüllülük esasına göre topladık. Bize yardımcı olan herkese huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum'' diye konuştu. 

Konuşmaların ardından sembolik olarak kurdele kesimi yapılırken, evin eski sahibi Ercan Doğanca bu evde yaşadığı bazı anıları ve eski günleri katılımcılara aktardı. 

Daha sonra, topluca müze ve içerisindeki tarihi ve eski eşyalar gezildi. 

Açılış törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve vatandaşlar katıldı. 

Bu haber 1141 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...