YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Tekirdağ´da 324 depremzede sosyal tesislere yerleşti

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Van´daki depremin ardından 324 vatandaşın kentteki sosyal tesislere yerleştirildiğini bildirdi.

26 Aralık 2011 22:21 | Trakya Güncel

Masatlı, yaptığı açıklamada, Van'daki depremzedelerden Tekirdağ'a getirilen 324'ünün kamuya ait sosyal tesislere yerleştirildiğini söyledi.
Depremzedelerin her türlü sağlık, barınma, gıda, giyim ve eğitim ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Masatlı, şunları kaydetti:
''Tekirdağ Valiliği olarak bu konudaki çalışmaları yürütmek ve koordine etmek üzere Sosyal Yardım ve Destek Komisyonu kurduk. Bu komisyona ilgili 10 daire müdürü dahil ettik. Gelen depremzede vatandaşlarımızı sağlık taramasından geçirdik. Hasta olanları ileri tetkik ve tedavi için hastanelerimize sevk ettik. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı ve psikologlar depremzedelere psikososyal destek vermeye devam ediyor. Öğrenciler en yakın okula kayıt ettirildi. Elbiseleri alındı ve eğitimleri devam ediyor. Öğrenciler, taşımalı sistemden yararlanıyor.''
Tesislerde 3 öğün sıcak yemek verildiğini ifade eden Masatlı, sosyal güvencisi olmayan depremzedelere de nakdi yardımlarda bulunduklarını söyledi.
Masatlı, ''Tekirdağ'a gelerek karşılama bürolarına kayıt yaptıran depremzedelere kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerinde kolaylık sağlamak amacıyla 'Depremzede tanıtım kartı' düzenledik. Diğer taraftan İŞKUR tarafından iş ve işçi potansiyelinin belirlendiği çalışmak isteyen depremzedelere iş imkanı sağlamak amacıyla halk eğitim merkezi ve İŞKUR il müdürlüğünce beceri kazandırma ve iş edindirme kursları düzenlenmesi amacıyla planlanmalar yapıldı'' şeklinde konuştu.

Bu haber 1791 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...