YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

BELEDİYE İMKANLARIYLA SEÇİM ÇALIŞMASINA TEPKİ …

-HALK TOPLANTILARINA KAÇ PARA HARCANDI -

22 Kasım 2018 18:44 | Trakya Güncel

Yaklaşan yerel seçimler öncesi her gün başka bir aday adayının açıklama yaparak siyasette var olduğunu göstermesi, siyasetin ne kadar renkli ve güzel olduğunu kanıtlıyor.

Ancak, aynı partiden aday adayı olanların seçim çalışmalarını eşit şartlarda yapması da bir o kadar siyasetin etik ve ahlaklı olması çerçevesinde ön plana çıkıyor.

Son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadında ve özellikle de parti tabanında yükselen seslere bakıldığında eşit şartlarda seçim çalışmalarının yapılmadığı öne sürülüyor.

CHP Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın geçtiğimiz dönede milletvekili adaylığı için istifa ettiği Belediye Başkanlığı makamına gelen genç başkan Ahmet Sarıkurt, halkın oylarıya göreve gelmemesine rağmen yeniden seçilmek ve bu defa seçilmiş belediye başkanı olmak için seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

CHP parti tabanından artarak büyüyen sesler, Sarıkurt’un seçim çalışmalarında etik ve eşit şartlarda hareket etmediğini gösteriyor.

Parti teşkilatı, “Ahmet Sarıkurt seçim çalışmalarında belediyenin maddi manevi bütün imkanlarını kullanıyor. Bunun neresi adalet neresi ahlak. Belediyenin personeli, belediyenin araçları, belediyenin bütçesindeki paralarla istediği gibi seçim çalışması yapan Sarıkurt, yanlış yapıyor. Bütün adaylar. Belediyenin imkanlarıyla seçim çalışması yapamadığı için, burada bir yanlış var ve sayın sarıkurt’u halkın önüne çıkıp özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

 

-HALK TOPLANTILARINA KAÇ PARA HARCANDI -  

Öte yandan, Ahmet Sarıkurt’un belediye başkanı olduktan sonra gündeme getirdiği ve bu güne kadar yapılmayan “Halk Konuşuyor Başkan Dinliyor” toplantılarına belediye bütçelerinden ciddi oranda paranın harcandığı da kaydedildi.

İddialara göre, bu toplantılara yüksek miktarda belediye kasasından para ödendiği ve Ahmet Sarıkurt’un bu toplantılarda seçim propagandası yaparak kendini insanlara tanıtma çabasında olduğu da ifade edildi.

 

-ÖZEL DANIŞMANA NE KADAR MAAŞ VERİLİYOR –

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un göreve geldiği günden itibaren değişik uygulamalar ve belediye imkanlarıyla seçim çalışması yapması tepkilere ve seslerin yükselmesine neden olmaya devam ediyor.

Bu arada, Başkan Sarıkurt’a yakın olduğu bütün çevrelerce bilinen R.R. isimli belediye taşeron işçisinin (Fen İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı) şu aralar yüksek bir maaş ile Başkan Danışmanı yapıldığı da ileri sürülüyor.

Parti teşkilatı ve tabanı, bu uygulamanın da doğru olmadığını vurgulayarak gerekli itirazların ve şikayetlerin gerekli yerlere yapılacağını kaydediyor.  

Bu haber 1184 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...