YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ YARALI KÖPEĞİ TEDAVİ ETTİRDİ …

Marmaraereğlisi’nde bir aracın çarptığı ayağı kırık sokak köpeğinin tedavisi yapıldı.

25 Haziran 2018 15:06 | Trakya Güncel

Marmaraereğlisi’nde bir aracın çarptığı ayağı kırık sokak köpeğinin tedavisi yapıldı.

D-110 Karayolu Marmaraereğlisi merkez girişinde araç çarpması sonucu sağ ön bacağı kırılan sokak köpeğini fark eden etraftaki vatandaşlar belediyeye haber verdi.

Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, yaralı köpeği alarak veteriner hekime götürdü ve bacağı alçıya alınan köpeğin tedavisi yaptırıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan yaptığı açıklamada, ilçelerinde sokak hayvanlarının koruyucusu konumunda olduklarını söyledi.

2014 yılında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü birimi bünyesinde Hayvan Hakları Koruma birimini de kurduklarını ifade eden Uyan, kurulan bu birimin çevre belediyelere örnek olduğunu kaydetti.

Uyan, her yıl sokak hayvanlarının korunması kapsamında yürüttükleri çalışmalar için bütçeden yaklaşık 200 bin lira ayırdıklarını da dile getirerek, ''5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu esas alarak ilçemizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yasa kapsamında sokak hayvanlarının bakıma muhtaç, yaralı, güçten düşmüş olanları tüm bakım ve tedavileri yapılıp kısırlaştırılıp, kuduz aşıları yapılıp, kulak küpesi takılıp kayıt altına alındıktan sonra yasa gereği alındıkları yere bırakılıyor. Bu kapsamda, araç çarpması sonucu bacağı kırılan yaralı köpeğimizin de tedavisini yaptırarak doğal hayata bıraktık'' dedi.

Bu haber 1031 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...