YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

AKAR:“Davamızın Bugünlere Gelmesinde Ağaçta Bayrak Asarken Düşüp Kolu Kırılan Çocuğuz Biz”

AK Parti 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Doğan Akar “Seçime Doğru” Ortak Canlı Yayınında Gazeteci Serdar Şahin ve Gazeteci Tarık Yıs’ın sorularını yanıtladı.

19 Mayıs 2018 16:41

AKAR:

"Davamızın Bugünlere Gelmesinde Ağaçta Bayrak Asarken Düşüp Kolu Kırılan Çocuğuz Biz”

AK Parti 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Doğan Akar “Seçime Doğru” Ortak Canlı Yayınında Gazeteci Serdar Şahin ve Gazeteci Tarık Yıs’ın sorularını yanıtladı.

www.corlubabiali.com, www.bizimtekirdag.com, www.corludasiyaset.com, www.corludahaber.com ve www.trakyaguncel.com haber sitelerinde eş zamanlı olarak yayınlanan “Seçime Doğru” programının geçtiğimiz gün ki konuğu AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Doğan Akar oldu. Seçim takviminin erkene alınmasının hemen akabinde saha çalışmalarına hız kazandıran ve bu bağlamda çalışmalarını sürdüren Akar gazeteciler ve programa yorumlarıyla katılan vatandaşlar tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

Programda söz alan Akar; “Öncelikle tüm halkımızın Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Burukta olsa, Filistin’de ve dünyanın her köşesinde inandıkları için şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 1971 İstanbul Zeytinburnu doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimlerimin hepsini İstanbul’da gerçekleştirdim. Daha sonra yüksekokul eğitimi için gittiğim Kıbrıs’ta eğitimimi yarıda bırakarak aile şirketimizde ticaret hayatıma geri döndüm. 1988 yılında siyasetle tanıştım. Fatih’te bir toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştım. Son olarak 1989 yılında yani 18 yaşımı doldurduğumda da Refah Partisine üyelik kaydımı yaptırdım. Buna müteakip Refah Partisinde gençlik yıllarımda mahalle başkanlığı görevinde bulundum. 1991 seçimlerinde teşkilatlarımızda görev aldım. 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir belediyesi seçimlerinde şu an ki Cumhurbaşkanımızın adaylığında teşkilatta çeşitli çalışmalar yürüttüm. Güngören belediyesinde kısa bir dönem basın ve hakla ilişkiler müdürlüğü görevim oldu. Daha sonra benimde sizler gibi 2 yıllık bir gazetecilik deneyimim var. O süreçlerin ardından siyasi hayatımızı buralara kadar getirdik. Ve 2004 yılından beri Ergene Velimeşe mahallesinde yaşamımızı idame ettiriyoruz. Bu bölgedeki siyasi yaşantımıza baktığımızda 1999 yılı seçimlerinde Velimeşe belde iken Velimeşe Belediye Başkan adayı oldum. Daha sonra 2004 ve 2009 seçimlerinde Çorlu belediye meclis üyesi aday adaylığım söz konusu. Öte yandan AK Parti kurulduğu günden bu yana da üyesiyim. Şu an da, Allah nasip etti ve AK Partimizden aday adayı olduk. Diye konuştu.

Akar, gazeteci Serdar Şahin tarafından kendisine yöneltilen “Seçimlerle ilgili olarak gerek erken seçim, gerekse de baskın seçim olduğu yönünde söylemler var. Ne oldu da böyle bir seçime gidildi. Seçime giden süreç nedir ülkemizde? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Şeklinde ki soruya; “Şimdi bu erken seçim kararını ben olumlu değerlendiriyorum. Bu baskın seçim değil, olması gereken bir seçim. Çünkü bu seçim ülkemiz 

üstüne oynanan oyunların had safhaya geldiği bir dönemdedir. Genel seçimde kendi siyasal düzenimizi düzene sokup, ekonomik dengelerimizi üstlere çıkarabilme noktasında bizim için vesiledir. Bakış açım bu yöndedir. Baskın seçim söylemlerinin hepsi yanlıştır. Çünkü ülkemiz ekonomik olarak dünyada para gücü sahipleri tarafından bir kıskaç altındadır. Ve bu tam bağımsızlığa giden yolda bizim için tam bir dönemeçtir. Diye konuştu.

Gazeteci Tarık Yıs tarafından yöneltilen; “AK Parti’de Tekirdağ genelinde 61 aday adayı çıktı. Ve bazı kesimler bunun reklamasyon amaçlı olduğunu dile getiriyor. Bunu ne şekilde yorumluyorsunuz? Şeklinde ki soruyu da yanıtlayarak; “İnsanların bir davaya ve AK Parti sevdasına inandıklarını düşünüyorum. Öyle düşünmek istiyorum. Çünkü kendimiz öyle düşündüğümüz için öyle olduklarını düşünüyorum. Ve hepsini de tebrik ediyorum. Sonuçta bu bir başarıdır. Sonuç itibariyle siyasetten bir PR olacağını düşünmüyorum. Hepsi inandıkları için adaydır. Hep konuşulan bir şey var. Teşkilatçılık diye. En azından bizim kendi açımızdan ve diğer adaylarımızın açısından da aynısı olduğunu düşünüyorum. Biz bu teşkilatın ve bu davanın bugünlere gelmesinde ağaçta bayrak asarken düşüp kolu kırılan çocuğuz biz. İstanbul çöp dağları iken, o çöpleri insanların kapısından alıp tek tek sabah 5’lere kadar toplayan genciz biz. Bayrak asan, ötelenen, itilen, o durumları yaşayan. Allah’ımıza şükürler olsun, bugünlere en ferah şekilde gelmiş bir teşkilat yapısıyla göz önündeyiz. Onun için teşkilatçılık en önemli şeydir ve teşkilatçılık burada önemlidir. Onun her noktasında varız ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Biz bunu kendimize şiar edinmişiz. Bizim bakış açımız bu. Fikirlerimizin üzerine fikir katarak ilerliyoruz ve ülkemizi en iyi seviyelere getirmek için mücadele ediyoruz. Artık yeniçağlar, yeni medeniyetler ve yeni sistemler konuşuluyor. Biz bunu yakalamak zorundayız ve bizim siyasi hareketimizde bunun peşinde.  Atatürk’ün dediği gibi o muasır medeniyetler seviyesine gitmeliyiz. Diye konuştu. Akar son olarak kendisine yöneltilen “Ülke genelinde AK Partinin aday adayı oranına baktığınızda diğer 3 partinin aday adayı sayısından fazla. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Şeklinde ki soruyu da yanıtlayarak; “Bu insanların teveccühüdür. Ak Partiye gösterdikleri bir sevgidir. Yani oradan ben insanlarımızın bir beklenti içerisinde olduklarını sanmıyorum. Sevgiden kaynaklanıyordur. En başta da söylediğim gibi bu bir cesaret meselesidir. Bu süreçte gençlerde çok ortaya çıktılar. Hepsini tebrik ediyorum. 18 yaşında, 19 yaşında arkadaşlarımız yani artık bu gençlerimizin de fikirleri üretebilme yetisine sahip olduklarını göstermektedir. Diye konuştu. Akar, programın sonunda gazeteci Tarık Yıs ve gazeteci Serdar Şahin’e teşekkür ederken seçmenlere 24 Haziran’da mutlaka sandığa gitmeleri yönünde temennide bulundu.

Bu haber 944 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...