YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANU UYAN; “Engelleri hep birlikte kaldırmalıyız”

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

12 Mayıs 2018 19:20 | Trakya Güncel

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı İbrahim Uyan, engelli vatandaşların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak ve onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin herkesin sosyal sorumluluğu olduğunu söyledi.

“HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

Engelliler Haftası'nın dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını hatırlatan Başkan Uyan; "Engelliler konusu insani ve vicdani sorumluluk meselesidir. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Dolayısıyla her insanı ve her kurumu ilgilendiren bir meseledir. Bu bağlamda gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri bu meseleyi bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılamalıdır. "diye konuştu.

“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ PROJEMİZLE TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK”

Marmarereğlisi Belediyesi’nin engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla ülke çapında örnek projelere imza attığını dile getiren Başkan Uyan; “Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekibimizle engelli aracımız ve iki hasta nakil aracımızla engelli vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Engelli araç sayımızı da arttıracağız. Her alanda engelleri kaldırmak ilk hedefimiz. Bu kapsamda mülkiyeti belediyemizde olan yaklaşık 8 bin metrekare alanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Engelsiz Yaşam Merkezi ve Yaşlı Bakım evi yapımı için tahsis ettik. Buraya yaşlılar için rehabilitasyon merkezi de yapılacak. Engelsiz Yaşam Merkezi projemizle bu hizmet Türkiye’de ilk defa ilçemizde olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilk defa Türkiye genelinde ilçemize bu projeyi uyguluyor. Projemiz bakanlık tarafından onaylandı. Ülke genelinde örnek projemiz Türkiye genelinde tip proje olarak uygulamaya geçecek. “ifadelerini kullandı.

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmada toplumun her ferdine görevler düştüğünü dile getiren Başkan Uyan; “Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, şartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata dahil edilmeleri, insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Onların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda şahsıma, Belediyemize ve tek tek her bireye önemli görevler düşmektedir. Bu düşünce ile engelli vatandaşlarımızın huzur ve refahı için değişen şartlar ve ihtiyaçlar dikkate alınarak bir gayret sarf edilmesi gerekmektedir. Engelliler Haftasının toplumdaki hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ederek tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini sevgiyle selamlıyor, onlara sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. “diyerek sözlerini tamamladı.,

 

Bu haber 924 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...