YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Hangi Belediye Başkanı Özel Danışman Oldu ...

Tekirdağ’da bir belediye başkanının yine Tekirdağlı olan bir milletvekiline danışman olduğu ortaya çıktı

9 Mart 2018 14:18 | Trakya Güncel

Tekirdağ’da bir belediye başkanının yine Tekirdağlı olan bir milletvekiline danışman olduğu ortaya çıktı.

Çorlu Belediyesi’nin üst üste iki dönem toplamda ise 4 dönemden bu yana Çorlu Belediye Başkanlığı’nı yapan Ünal Baysan, son genel kurulun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı da olan Faik Öztrak’ın özel danışmanı oldu. Özel danışman unvanıyla görev yapan belediye başkanına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Salim Uslu imzasıyla üzerinde ismi yazılı ve resmi bulunan 1682 nolu geçici görevli meclis tanıtma kartı da çıkartıldı.

Ünal Baysan neden böyle bir yol izledi

Ömrünün yarısını siyasette, 20 yılını ise belediye başkanı olarak geçiren son derece tecrübeli bir isim olan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın neden milletvekili danışmanı gibi giriş kartı düzenlettiği konusunda da çeşitli görüşler öne sürüldü. Bunlardan birincisi Ünal Baysan’ın meclise gitmek istediği zamanlarda giriş ve çıkışlarda sorun yaşamamak için bu yola başvurduğu yönünde. Diğer bir görüş ise tüzük kurultayı gerçekleştirecek olan CHP’de kurultay delegesi olmayanların tüzük kurultayının yapılacağı salona alınmayacağını bilen Ünal Baysan’ın kendisini CHP Genel Başkan yardımcısı da olan Faik Öztrak’ın özel danışmanı olarak göstererek CHP tüzük kurultayının yapılacağı salona girerek delegeler üzerinde kulis çalışması yapmak.

2019 seçimleri öncesi CHP Çorlu İlçe Örgütü’nün hem belediye başkanlığı hem de milletvekilliği adaylığı için ön seçim istediğini açık şekilde deklare etmiş, adayların üyeler tarafından sandıkla belirlenmesini istemişti.  Ünal Baysan’ın tüzük değişikliğini dolayısıyla da ön seçimi istemediği biliniyor.

Bu haber 1702 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...