YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

DONDURUCU SOĞUKTA İŞÇİLERE SENDİKA DESTEĞİ ...

Ergene ilçesindeki bir tekstil fabrikasından sendikaya üye oldukları için çıkartılan 7 işçi ve arkadaşları, dondurucu soğukta mücadelelerine devam ediyor.

19 Şubat 2018 18:51 | Trakya Güncel

Ergene ilçesindeki bir tekstil fabrikasından sendikaya üye oldukları için çıkartılan 7 işçi ve arkadaşları, dondurucu soğukta mücadelelerine devam ediyor. 

Misinli Mahallesi fabrikalar mevkisinde faaliyet gösteren ve 200'e yakın işçinin çalıştığı bir tekstil fabrikasında çalışan 7 işçi, Hak-iş'e bağlı Öziplik-iş Sendikası'na üye oldukları için işlerine fabrika idaresi tarafından son verildi. 

Fabrika önünde sendika yöneticileri ve işçi arkadaşlarıyla beraber eylem yapan işçiler, dondurucu soğuğa rağmen direnişlerine devam ediyor. 

İşten çıkartılan işçilere destek vermek amacıyla fabrika önüne gelen Öziplik-iş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakır, bu işçilerin işlerinin başına dönevilmesi için gerekli yasal işlemleri başlattıklarını belitti. 

Çakır, her işçinin yasal hakkı olan sendikaya üye oldukları için işlerinden çıkartılan 7 işçinin maddi manevi yanlarında olduğunu belirterek, ''Burada yapılan yasalara aykırı bir işten çıkartmadır. Biz, işçlerimizin her zaman olduğu gibi şimdi de yanındayız. 7 işçimiz, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işlerinden çıkartıldı. Biz, onların gerekli yasal işlemlerini sonuna kadar takip edeceğiz ve işlerine geriye iade edilmelerini sağlayacağız. Burada da mücadelemiz devam edcek'' dedi. 

Çakır'ın, bir müddet tel örgülerin dışından fabrika idarecilerine ses sistemi ile seslendiği eylemde, dondurucu soğuğa aldırmayan işçiler müzik eşliğinde göbek attı. 

Öte yandan, fabrika içerisindeki çok sayıda işçi de sendika yöneticileri ve işten çıkartılan arkadaşlarının direnişine destek verdi. 

 

Bu haber 924 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...