YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

REYAP HASTANESİ´NİN ´´ROBOTİK YÜRÜME CİHAZI´´ BURAK´IN UMUDU OLDU ...

Çorlu´da faaliyet gösteren Özal Reyap Hastanesi´ndeki ´´Robotik Yürüme Cihazı´´ 22 yıldır yürüyemeyen Burak´ın ve ailesinin umudu oldu.

16 Şubat 2018 14:55
Çorlu'da faaliyet gösteren Özal Reyap Hastanesi'ndeki ''Robotik Yürüme Cihazı'' 22 yıldır yürüyemeyen Burak'ın ve ailesinin umudu oldu. 

Çocukken geçirdiği beyin felci sonrası yürüme fonksiyonlarını kaybeden Burak Yurdseven (22), ailesi tarafından Özel Reyap Hastanesi'nin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon servisine götürüldü. 

Burada, Fizik tedavi ve rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr. Aliye Güzelant Yıldırım tarafından tedavi sürecine alınan Burak, hastane tarafından hizmete sunulan Robotik Yürüme cihazı ile tanıştı. 

22 yıldır yürüyemeyen ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan Burak'ın, bu cihaz sayesinde kaslarının yeniden güçlenerek yürüme fonksiyonlarını kazanacağını söyleyen Doç.Dr. Yıldırım, yaklaşık 40 seans sonra bacak kaslarının normale dönmesini beklediklerini söyledi. 

Sıkı bir tedavi sürecini başlattıklarını ve hastane olarak yeni hizmete soktukları Robotik Yürüme Cihazı sayesinde Burak'ın ileriki yıllarda yürüyebileceğini kaydeden Yıldırım, ''Çocukluk döneminde geçirilen bir beyin felci sonucu hastanın yürüme fonksiyonlarının olmaması hastalığı. Bu cihazımız ''Robotik Yürüme Cihazı'' yürümeyi başaramayan yada yürümek üzere olan ancak bunu diğer tedavi yöntemleriyle başaramamış olan hastalara yönelik uyguladığımız bir tedavi yöntemi. Bu yöntemde, özellikle beynin yeniden öğrenmesi yerine getiriliyor. Hastayı bu makineye bağlıyoruz, robotla beraber hasta eksik olan görevini fark ediyor ve robotun da yönlendirmesi doğrultusunda bir tedavi süreci başlıyor'' dedi.

 

Yıldırım ayrıca, bu tedavinin çok kısa bir tedavi süreci değil, uzun süreli bir tedavi yöntemi olduğunu da kaydetti.

Burak'ın da bu makine sayesinde kendisine güveninin geldiğini ve tedavi sürecine ciddi anlamda olumlu yanıt verdiğini ifade eden Yıldırım, ''Hasta bu makineyle beraber eksik olan kas gücünü fark ediyor, hemde yanlış yürüme durumu fark ediyor ve onu düzeltiyor. Hem yanlış yürüme hem de kas güçlendirme şeklinde bir tedavi yapılmış oluyor'' şeklinde konuştu.

 

- 22 yıl bekledik daha da bekleriz -

Burak'ın annesi ve aynı zamanda Çorlu Sakatlar derneği Başkanı olan Canan Naciye Yurdseven ise, çocuklarının bebeklikten beri hiç yürümediğini ve bebekken geçirdiği beyin felci sonucu yürüme yeteneğini kaybettiğini söyledi.

Yurdseven açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Biz ailesi olarak 22 seneden beri Burak'ın yürümesini bekliyoruz. Normal bir insan bir yaşında yürüyor. Biz daha da bekleriz, bu makine bize bir umut oldu. hastane yönetimine, doktorlara ve ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum.'' 

Bu haber 1242 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...