YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

EĞİTİM BİR SEN´DEN BASIN AÇIKLAMASI ...

Eğitim Bir Sen, Çorlu´da öğrencilerin ders sırasında öğretmenleriyle dalga geçerek kayıt altına almaları ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmaları üzerine basın açıklaması düzenledi.

12 Şubat 2018 18:03 | Trakya Güncel

Eğitim Bir Sen, Çorlu'da öğrencilerin ders sırasında öğretmenleriyle dalga geçerek kayıt altına almaları ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmaları üzerine basın açıklaması düzenledi. 

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Çorlu temsilcisi Bülent Kaya, okullarda bu tür olayların yaşanmasından dolayı icap duyduklarını söyledi. 

En kutsal görevlerden biri olan öğretmenlik mesleğini icra eden bir öğretmene yapılan bu saygısızlığın cevapsız kalmaması gerektiğini ifade eden Kaya, ''Velilerimize, öğrencilere sahip çıkmaları için bir hatırlatma için buradayız. Sonuçta öğrenciler de, öğretmenler de, veliler de bizim. Özellikle bir duyarlılık, bir kamuoyu oluşması için Milli Eğitim Bakanlığı bir takım düzenlemeler yapsın anlamında da bu tepkiyi göstermek istiyoruz'' dedi.

Sınıftaki 3 öğrencinin bu işin içinde olduğunu ve öğretmenleri ile gayri ahlaki yaklaşımlara girdiklerini belirten Kaya, kendilerinin bu olaya karşı sessiz kalamayacaklarının altını çizdi.

Öğretmenlerin, okulda öğrencilere ne şartlarda eğitim vermeye gayret gösterdiğini bu olayın daha güzel ortaya koyduğunu dile getiren Kaya, ''Kendilerini hababam sınıfı gören bir kaç öğrencinin ders esnasında öğretmenlerine olan saygısızlıklarını kayda alıp, sosyal medyada paylaştığı ve bizim de dişlerimizi gıcırdatarak izlemek zorunda kaldığımız görüntüler, artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğini anlatıyor'' şeklinde konuştu.

Kaya açıklamasına şöyle devam etti:

''Görüntülerde saygıya ait hiç bir şeyleri olmayan, öz güvenleri terbiyesizliğe dönüşmüş ve sırf zorunlu olarak geldikleri hareket ve tavırlarına yansıyan öğrencilerin, öğretmenlerine karşı sergiledikleri adap ve hayadan uzak tavırları, öğretmenin kıyafetiyle dalga geçen, tim ahlaki değer yargılarını ayaklar altına alarak öğretmenini kucaklayıp sınıfın dışına çıkartan bir öğrencinin çevresi mutlak suretle irdelenmelidir.'' 

Öte yandan Çorlu Kaymakamı levent Kılıç, yaşanan olayla ilgili gerekli incelemelerin devam ettiğini, öğretmen ve öğrenciler hakkında idari soruşturmanın başladığını kaydetti. 

Bu haber 1080 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...