YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

GÜVENLİK UZMANI YARAR; "CUMHURBAŞKANIMIZIN ARKASINDA DURMALIYIZ" ...

AK Parti Çorlu Gençlik Kolları, Çorlu Halk Eğitim Merkezi´nde ´´Yeni Dünya Düzeninde Türkiye´´ konulu konferans düzenledi.

10 Şubat 2018 16:36 | Trakya Güncel

AK Parti Çorlu Gençlik Kolları, Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde ''Yeni Dünya Düzeninde Türkiye'' konulu konferans düzenledi. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yarar, kendi başından geçen anılarına da yer verdiği konferansta, katılımcıların sorularını da yanıtladı. 

Yarar konuşmasında, barikatlar döneminden beri Suriye'yle ilgili müdahale etmemek üzere her şeyin planlandığını belirterek, MİT tırlarının durdurulması ve 17-25 Aralık olaylarının da dahil olmak üzere bütün süreçleri uc uca koyup her biriyle bağlantı kurulabileceğini kaydetti.

Türkiye'nin gücünü kullanmazsa ve müdahil olmazsa bu işi çözmeyeceğini anlatan Yarar, ''15 Temmuz hepimize ders oldu, biz ayağa kalkmadığımız sürece bunlar vazgeçmeyecekler. Ben işim gereği birçok ülkeye gittim gezdim. Oralarda insanları gördüm ve tanıdım. Dünyanın hemen hemen her yerindeki orduları tanırım bilirim, onların yüzlerindeki korkuyu bilirim. Ama bizim askerlerimiz gibi hak yoluna savaşan ve mücadele eden bir ordu yok. Bizim askerimizin yüzünde hiçbir süreçte en ufak bir korku bile görmedim. O yüzden de söylüyorum, Afrin'in alınmaması gibi bir durum yok. Mesele yalnızca Afrin değil, mesele Afrin'de sadece PKK ile uğraşmamız değil, sorun yalnızca PKK değil. Gelin şuna karar verelim, biz Afrin'de PKK ile mi mücadele ediyoruz? Doğrusu şu, biz PKK'ya terör operasyonu yapıyoruz, ama yedi düvelle savaşıyoruz. İşin doğrusu bu'' şeklinde konuştu. 

Kendisinin başka coğraflarda da çok fazla bulunduğunu ve yapılanları başka coğrafyalarda birebir kendisinin görerek yaşadığını söyleyen Yarar, 2003'ten 2008'e kadar Irak'ta görev yaptığını ifade etti.

Uzun bir süre Kerkük'te kaldığını da belirten Yarar, Bosna'yı ve hatta Suriye'yi de gördüğünü dile getirdi.

Yarar, gördüğü tabloda bunların yer yüzünde bir tek müslümanın bile yaşamasına müsade etmeyeceklerini anladığını belirterek, ''Ben, 1984'te mesleğe girdiğimden bu güne kadar her dönemi biliyorum. Hala da birçok yeri geziyor ve görüyorum. Bugün Afrin diye konuştuğumuz yer var, ben tam o bölgede 1989'da görev yaptım. İlk görevimde, iki teğmen kura çektik ve oraya gittik. Arkadaşlar, binamız barakaydı, yağmur yağdığında yukarıdan aşağıya sular akardı. İçme suyumuzu bile taşıma ile başka yerlerden getirirdik. altımızda yalnızca tenteli kamyonlar vardı. Benzinimiz biterdi, araçlarımız bozulurdu ve biz 30 kilometre yolu yaya olarak yürürdük. Size şuan 1989 yılını anlatıyorum. Devre arkadaşım orada 1990 yılında PKK ile girdiğimiz çatışmada şehit oldu. Tam Afrin'in karşısındaki noktada. Geçen gün karakola saldırıp iki askerimizi şehit ettikleri yerde şehit oldu. O dönemde birliğimize bir tane zırhlı ara getirtemedik'' diye konuştu.

Şu süreçte Türkiye'nin çok güzel bir yere geldiğini ve bütün dünya ülkeleri tarafından saygınlık gördüğünü ifade eden Yarar, bütün toplumun sayın Cumhurbaşkanının arkasında olmasının mutlak olduğunu kaydetti. 

Konferans sonunda AK Parti Gençlik Kolları tarafından Yarar'a çiçek takdim edilirken, Elbab'da Uzman Çavuş olarak görev yapan ve televizyon ekranlarına ''İstikamet Kızıl Elma'' diyerek yansıyan Mehmet Kuzu'nun babası Cemil Kuzu ile geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı operasyonu'nda şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar'ın annesi Fadime Acar'a da çiçek taktim edildi.

Konferansı, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, il ve ilçe yöneticileri ile halk izledi. 

 

Bu haber 979 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...