YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI ...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çorlu’da tören düzenlendi

4 Aralık 2017 13:10 | Trakya Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çorlu’da tören düzenlendi.

Atatürk Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Kemaleddin Avcı ve Ahmet Sarıkurt, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay  (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Başkanı Av. Barış Tırpan, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdeseven, dernek yöneticileri, engelli aileleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne ait çelengin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı dernek başkanı Canan Naciye Yurdseven yaptı.

Yurdseven konuşmasında, “Bizler işsizlik, yoksulluk gibi ağır sorunların yanında sayısız engellere rağmen umutla ve aşkla yaşama sarılan milyonlarca engelli ve engelli ailesiyiz. TUİK verilerine göre ülkemizin nüfusunun yüzde 12,29’u engelli. Dolayısıyla yurt genelinde 10 milyon engelli var. Bu insanlar evlerinden çıkamıyorlar. Sokağa çıkabilen bir avuç engelli ise sosyal ve kültürel yaşama aktif katılamıyor” dedi. 

Bu haber 1087 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...