YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

MÜSİAD GENEL BAŞKANI KAAN ÇORLU´DA ...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Çorlu´da olağan üstü genel kurula katıldı

23 Kasım 2017 18:21 | Trakya Güncel

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Çorlu'da olağan üstü genel kurula katıldı 

Kaan, MÜSİAD Tekirdağ Şubesi'nin, Çorlu'da ki bir düğün salonunda yapılan olağanüstü genel kuruluna katıldı.

Buradaki konuşmasında MÜSİAD ile ilgili bilgiler veren Kaan, bölge yaşanan gelişmelere sessiz kalmadıklarını ve yaşanan gelişmeler karşısında gerekli tepkileri ortaya koyduklarını söyledi.

Olumsuzluklar karşısnda sessiz kalmamaya devam edeceklerini ifade eden Kaan, ''Bölgedeki pazar paylarımızı büyük ölçüde etkileyen Suriye ve Irak'taki işgal ve savaş döneminde de aynı tavrımızı yine sürdürüyoruz. Türkiye'nin her tarafında, güney doğuda da şubelerimiz var. Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt ve Hakkari'ye kadar güney doğuda şubelerimiz var. Biz, her zaman olduğu gibi yine hızla pazarlara yöneldik, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi geliştirerek, zor denilen pazarlarda mücadelemizi yapıyoruz. İs dünyası olarak, her ortaya çıkan olumsuz karşısında ülkemizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda hareket ettik ve yol haritamızı buna göre planladık'' şeklinde konuştu.

Kaan, Tekirdağ'ın aynı zamanda demir yolu, hava yolu ve limanı bulunan Türkiye'deki 5 ilden biri olduğuna dikkat çekerek, ''Bu konuda da Türkiye'!deki önde gelen şehirlerimizden biri. Çorlu Havalimanı ile İstanbul'daki üçüncü havalimanımızı birleştirebilirsek, daha da gelişeceğine, uluslararası alana Tekirdağ'ın ve Çorlu'nun ulaşacağını söylemek istiyorum. Tekirdağ'ın toplam ihracatı 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9.7 arttırarak 723 milyon dolara ulaştığını görüyoruz. Bu çok ciddi bir artış, Türkiye'nin ihracat artışına göre diğer illere göre daha iyi artış sağlayan bir ilimiz. Ama bununla birlikte Tekirdağ'ın ithalatına baktığımız zaman, yüzde 1 azaldığını görüyoruz. Buda çok güzel bir haber'' diye konuştu.

2017 yılının Ocak ve Ekim ayındaki performansına bakıldığında Tekirdağ'ın, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 16'ya yakın arttırdığını ve 696 milyon dolar düzeyine taşıdığını ileri süren Kaan, bu konuda Tekirdağ'lı sanayicilere teşekkür etti.

Kaan, şubelerinin genel kurullarına katılarak genel idare kurullarını gerçekleştirdiklerini söylediği konuşmasında, geçtiğimiz ay Türkiye İstişare Maratonu'nu başlattıklarını anlattı.

MÜSİAD'da 15 tane sektör kurulunun bulunduğunu ve toplam 11 bin üyenin bu sektör kuruluşlarına paylaştırarak her sektörde Türkiye'de söz sahibi olmaya çalıştıklarını ifade eden Kaan, bu konuda belli sektörlerde Türkiye'de söz sahibi olduklarını da dile getirdi.

MÜSİAD'ın her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ve güğçlendiğini belirten Kaan, ''Bugün, yurt içinde 86 noktada, dünyada 72 ülkede faaliyet gösteren bir MÜSİAD var artık. Önümüzdeki hafta nasip olursa 3 şube daha açacağız. Bugün MÜSİAD Japonya'da da var, Avusturalya'da da var, Çin'de ofisimiz var, Güney Afrika'da var, Amerika Birleşik Devletleri'nde var, hamd olsun tüm tüm Türkiye'ye Türk iş adamlarına ve aynı zamanda yereldeki iş dünyasını da tüm dünyada temsil eder hale geldik'' dedi.

 

Kaan şunları kaydetti;

"Yerli otomobil konusunda MÜSİAD olarak çok heyecanlıyız. Türkiye'nin geleceği ve 2023 hedefleri için çok önemli olduğunu söylemek isterim. Aynı zamanda MÜSİAD ailesi olarak bu süreçte yerli otomobilin Türkiye ve dünyaya açılma konusunda da üzerimize düşeni yapacağız. Hem üretim hem de satış aşamasında Türkiye'ye mal olmuş bu yerli otomobili dünyaya yayılması konusunda da gayret göstereceğiz. MÜSİAD olarak Türkiye genelinde 86 yerde bulunuyoruz. Otomobil sektörü, daha çok ihracat odaklı bir sektör. Bu bakımdan limanlara yakın şehirlerde üretimi daha çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu bakımdan da Tekirdağ'ın he demir yolu hem hava yolu hem de limanı var, bunun için şanslıyız. Ama tabiki bu konu Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın insiyatifinde. Biz ülke genelindeki limana yakın şehirlerimizde üretimi konusunda bakanlığımızla görüşeceğiz.''

Yapılan olağanüstü genel kurula tek liste ile giren Ahmet Candan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı seçildi.Yapılan toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve AK Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay da katıldı. 

 

Bu haber 1115 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...