YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Çorlu ile Moskova üniversiteleri anlaşma imzaladı ...

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Dmitry Mendeleev Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi arasında ´´Bilimsel İş Birliği Çerçeve Anlaşması´´ imzalandı.

29 Eylül 2017 18:32 | Trakya Güncel

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Dmitry Mendeleev Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi arasında ''Bilimsel İş Birliği Çerçeve Anlaşması'' imzalandı.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, yaptığı açıklamada Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alexander Majouga ile Moskova’da bir araya gelerek iki üniversite arasında bir iş birliği yapılması konusunda mütabık kaldıklarını söyledi.

Yapılacak olan bilimsel işbirliğinin kapsamlarının belirlenmesinin ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Dmitry Mendeleev Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alexander G. Majouga arasında gerekli yasal izinler alındıktan sonra resmi bir protokolün imzalanmasıbıb da planlandığını ifade eden Tecer, ''İş birliği, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve bölgemiz açısından çok önemli. İki üniversite arasında, ortak bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapılabileceği bir anlaşma zemini oluşturuldu. Kimya, çevre teknolojileri, nano teknoloji, biyomedikal ve multidisiplinler arası AR-GE çalışmaları, lisans ve lisan üstü seviyesinde öğrenci değişimleri, ortak laboratuvar kurma ve laboratuvar alt yapılarından faydalanma gibi pek çok alanı içeriyor'' dedi.

Tecer, anlaşmanın imzalanmasının ardından Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde Kimya Mühendisliği ile Malzeme Mühendisliği olarak iki yeni bölümün açılması için gerekli girişimlere başlanacağını belirtirken, buna paralel olarak da laboratuvar alt yapılarının hızla tamamlanarak iki üniversitenin deneyimlerini birleştirecek şekilde hazırlık yapacağını kaydetti.

Bölgenin çok ciddi bir sanayi potansiyelinin olduğunu ifade eden Tecer, endüstrinin ihtiyaç duyacağı kaliteli mühendislerin yetiştirilmesine ve sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda AR-GE çalışmalarının yapılmasına önem verdiklerini dile getirdi.

Tecer, bu iş birliği ile Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin bilgi üretme, paylaşma ve yaygınlaştırma konusunda uluslararası gelişmeleri takip ederek daha iyi bir konuma gelebileceğine vurgu yaparak şunları söyledi:

''Bu iş birliğinin kurulmasında NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in olur ve desteklerini aldık. Sayın Rektörümüze bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mendeleev Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Majouga ile Kimya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eldar Magomedbokov’a da proje kapsamında yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu bilimsel işbirliğinin fakültemiz, üniversitemiz, öğrencilerimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum

 

Bu haber 1156 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...