YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ÇORLU´DA ÇED TOPLANTISINA TEPKİLER ...

Çorlu´da, ormanlık alana yapılması planlanan kum ocağı ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında vatandaşlar tepki gösterdi.

26 Eylül 2017 17:22 | Trakya Güncel

Çorlu'da, ormanlık alana yapılması planlanan kum ocağı ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında vatandaşlar tepki gösterdi. 

Seymen Mahallesi'ndeki bir kahvehanede, ormanlık alana yapılması planlanan kum ocağı ile ilgili Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, ÇED toplantısı yapmak istedi. 

Bu sırada, Çorlu, Marmaraereğlisi ve Ergene ilçelerinin çevre gönülleri dernekleri toplantının yapılmak istendiği kahvehane önüne gelerek eylem yaptı.

Slogan atarak bölgedeki tarım alanlarına kum ocağının yapılmasını istemediklerini belirten dernek üyeleri, ellerindeki pankartlarla da görevlilere amaçlarını beyan etmeye çalıştı. 

Çok verimli tarım alanlarına kum ocağı ve benzeri işletmelerin açılmasına tepkili olduklarını ifade eden Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri derneği Başkanı Atilla Olgaç, gazetecilere açıklama yaptı. 

Olgaç, bölgede bu tür işletmelere geçit vermeyeceklerini dile getirerek, ''Seymen bölgesindeki ormanlık tarım alanına bir kum ocağı kurulmak isteniyor. Buradan çıkartılacak olan kumun cam fabrikalarında kullanılacağını biliyoruz, biz buna karşıyız. Tabiat kanunları gereği, buradan çıkan kum tozlarını rüzgarlar Marmaraereğlisi'ne ve bütün ilçelere götürecek. Bu tozlar, bizim tarım arazilerini de perişan edecek. Buradaki yetkililer, çıkaracakları kumun etki alanının 10 kilometre olduğunu söylüyor. Bu, 10 kilometreyle kalmaz. Bugün görüyoruz ki bazen Libya'dan çöl tozları geliyor'' şeklinde konuştu. 

Bu haber 1167 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...