YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAKANI UYAN, "EĞİTİM BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ KONU"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin, 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Marmaraereğlisi´nde okul inşaatının temeli atıldı.

21 Mart 2017 19:28

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Marmaraereğlisi'nde okul inşaatının temeli atıldı.

Marmaraereğlisi'nde düzenlenen törende, 3 bin 550 metrekare kapalı alana sahip ve 3 milyon 400 bin liralık yatırım olan okulun temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, il genelinde 11 ilçeye 11 ayrı okul projesini hayata koyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni kutladığını ve eğitime olan desteklerinden dolayı tebrik ettiklerini söyledi. 

Ceylan, yapılan bu törenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, ''Çok güzel bir tören. İlçelerimize 11 adet okul yapılması projesi için büyükşehir belediyesini tebrik ediyorum. Tekirdağ göç alan ve hızla büyüyen bir şehir. Hayırseverlere ve bizlere büyük işler düşüyor. Eğitim çok önemli, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çok iyi bir eğitim almaları için gerekli, fiziki ortamları hazırlamak da bizlerin görevi. Tekirdağ'da, valiliğimizce de yürütülen çalışmalar kapsamında 10 ayrı okul için çalışmalar sürüyor'' dedi.

 

- "EĞİTİM BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ KONU" -

Daha sonra konuşan Marmaraereğlisi belediye Başkanı İbrahim Uyan ise, Tekirdağ genelinde 11 ilçeye 11 okul projesinin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ilçelerin belediye başkanları tarafından hayata konulduğunu kaydetti.

Uyan konuşmasında şunları söyledi:

''1999 yılında ben göreve geldiğimde ilçemizdeki okul ve derslik sayısı azdı. Ama çalıştık, bunları geliştirdik ve bugün bakıldığında ilçemiz bir eğitim kurumu kampüsü gibi. Ana anokulu, kreş, ilk okul ve liselerin sayısını artırırken, yüksek öğretime de yer ayırdık. İlçemizde bir tane olan meslek yüksek okulunun yanı sıra, buraya bir meslek yüksek okulu inşaatı daha yaptırdık ve kısa bir süre sonra eğitime başlayacak. Bunların yanı sıra, ilçemizde bir de fakülte olmasının gerekliliğini fark ettik. Onun için de, üniversite ile gerekli görüşmeleri başlatarak, denizcilik fakültesi için kolları sıvadık. İlçemize temeli atılan bu okulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' 

Bölge belediye başkanlarının katıldığı temel atma töreninde, emeği geçenlere ayrıca plaket verildi. 

 

Bu haber 3022 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...