YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Çorlu´da Uğur Mumcu´yu anma töreni

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24´ncü yılında Çorlu´da yapılan törenle anıldı.

24 Ocak 2017 15:00 | Trakya Güncel

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24'ncü yılında Çorlu'da yapılan törenle anıldı. 

Borsa Meydanı'nda bulunan Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Türkiye'nin son yıllarda yaşanan en büyük terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Son günlerde yaşanan terör saldırılarında bir çok günahsız asker ve polisin yaşamını yitirdiğini ifade eden Byasan, herkesin birbirine kilitlenerek beraber olmanın zamanı geldiğini kaydetti.

24 yıl önce hain bir saldırıda yaşamını yitiren Uğur Mumcu'nun katillerinin hala bulunamadığını belirten Baysan, ''Bizler, 24 yıldan beri Mumcu'yu bu meydanlarda anıyoruz. Her yıl Cumhuriyet Halk Partisi olarak onu anıyor ve fikirlerine saygı ile bakıyoruz. Mumcu ve onun gibiler, katiller, dolandırıcılar, kaçakçılar ve laikliğe karşı olanlarla mücadele ettikleri için katledildi. Unurtulmamalıdır ki, Uğur Mumcu ve onun gibileri katledebilirler ama fikirlerini katledemezler'' dedi. 

Baysan konuşmasında ayrıca, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne saldırıda bulunmadan önce teröristi yakalayan emniyet güçlerini de kutladı. 

Tören sonunda, Mumcu'nun anıtına kırmızı karanfil konuldu. 

Bu haber 1412 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...