YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

İBRAHİM UYAN;

‘’YAZ AYLARINDA İÇ VE DIŞ TURİZM SAYESİNDE ON KAT ARTAN NÜFUSA AKSAKLIK YAŞATMADAN HİZMET EDİYORUZ’’

11 Temmuz 2016 16:41 | Trakya Güncel

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaz aylarında ilçe nüfusunun 10 kat yükseldiğini söyledi. 

Uyan, Trakya Güncel Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ilçenin sahil şeridinde yer aldığı için yaz aylarında iç ve dış turizme ev sahipliği yaptığını belirtti. 

Kendilerinin, yükselen nüfusa hizmet edebilmek için belediyecilik anlamında ek tedbirler aldıklarını dile getiren Uyan, ''İlçemiz Marmara Denizi'nin kıyısında bulunuyor. uzun bir sahil şeridimiz olduğu için, yaz aylarında nüfus kış aylarına oranla on kat fazlalaşıyor.Bizler de halk mağdur etmemek için, belediyecilik hizmetleri anlamında ek tedbirler alıyoruz'' dedi. 

İlçeye özellikle İstanbul'dan yoğun bir turizmin yaz aylarında yaşandığını belirten Uyan, yurt dışındaki Almanya, İspanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden de turist geldiğini söyledi. 

Uyan, yaz aylarında yükselen nüfusa hizmet etmeninin biraz daha zor olduğunu ifade ederek, ''Yaz aylarında özellikle temizlik işleri ekiplerimizi gece gündüz demeden çalıştırıyoruz. yerleşik halkın yanı sıra turistler ve yazlıkçılar da ilçemize akın ediyor. Buna cevap vermek biraz zor oluyor. Şimdiye kadar bir aksilik yaşamadık ve yaşatmadık. Bundan sonra da bu şekilde deam etmesini temenni ediyoruz'' şeklinde konuştu. 

 

- ''Denizimiz girilecek ve yüzülecek kadar temiz'' -

Belediye Başkanı Uyan, Marmaraereğlisi'nde denize girildiğini ve denizdeki değerleri sık sık kontrol ettirdiklerini kaydetti.

Özellikle Tekirdağ'daki ilgili müdürlüklerin rutin aralıklarla ilçenin her bölgesinden deniz suyu alarak tahlil ettiklerini belirten Uyan, kendilerinin de belediye bünyesinde istihdam ettikleri ekiplerin deniz suyunu hemen hemen hergün tahlil ettiğini söyledi.

Uyan açıklamasına şöyle devam etti:

''İlçemizde deniz suyu değerleri girilecek ve yüzülecek değerlerde. Tekirdağ'daki ilgili birimler sık sık denizin suyunu alarak gerekli kontrolleri yapıyor. Bizler de çevre mühendisi ve diğer kontrolörlerimiz aracılığıyla ilçemizin değişik bölgelerinden deniz suyu örneği alarak incelemeye gönderiyoruz.''  

Bu haber 1588 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...