YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

TÜMKASDER Genel Başkanı Çalık:

´´Çorlu´da 259 adet dernek var ve bu derneklerin bazıları lokal adı altında içkili restoran işleterek bayan çalıştırıyor´´

3 Ocak 2016 12:54 | Trakya Güncel
Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) Genel Başkanı Murat Çalık, Çorlu'da 259 adet dernek olduğunu ve bu derneklerin bazılarının lokal adı altında içkili restoran işleterek bayan çalıştırdığını söyledi. 

Çalık Trakya Güncel Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Çorlu'da faaliyet gösteren 259 adet derneğin bir kısmının işlevsiz ve meyhane işletmeler olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

Herkesin kolaylıkla test edip öğrenebileceği gibi bu işletmelerde gece yarısından sonra konsomatris çalıştırılmakta olduğunu ifade eden Çalık, ''Dernekçilik kisvesi altında aile yapımıza tamamen ters nitelikte görüntüler ortaya çıkmaktadır. Kadın bizim baş tacımızdır. O saatte yeri, evidir, çocuğunun yanıdır, eşinin yanı başıdır. İyi hizmetler sunan derneklere de zarar veren ama dernek kisvesi altında faaliyet gösteren, dernekçilikle ilgisi olmayanların sarhoş masalarında meze olmayacak kadar asildir, anadır, kardeşti'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılışta yaptığı konuşmada kendisinin yanlış anlaşıldığını ve konuşmasının sadece kısa bir bölümünün öne çıkartıldığını söyleyen Çalık, orada söylemek istediğinin Çorlu'daki derneklerin bazılarının sadece içkili lokal açarak işletmek amacıyla kurulduğunu vurgulamak olduğunu kaydetti.

TÜMKASDER’in kurulduğu günden bu yana sadece 36 ay geçtiğini ve bu sürede 426 adet projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Çalık, ''Derneğimizi kurmamızın üzerinden 36 ay gibi kısa bir süre geçti. Bu kalemde 426 adet proje hayata koyduk. Bunların arasında sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili projemiz ve ihtiyaç sahiplerine yönelik aş evi projemiz de var. İlçede Kastamonu'lu birçok sanatçıyı getirerek memleket ayrımı yapmadan faaliyetler yaptık'' şeklinde konuştu.

 
Bu haber 1629 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...