YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Ergene´de temel atma töreni ...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Ergene´de yapımına başlanacak olan 24 derslikli ilkokulun temel atma töreni yapıldı

27 Ocak 2016 16:26 | Trakya Güncel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Ergene'de yapımına başlanacak olan 24 derslikli ilkokulun temel atma töreni yapıldı.

Sağlık Mahallesi'nde düzenlenen töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'Nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, büyükşehir belediyesinin görevi olmamasına rağmen 11 ilçeye 11 okul yaptığını ve bunun iktidar sahipleri tarafından görülmesi gerektiğini söyledi.

Köprülü, Okul yapmak işinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında yer lammasına rağme bölgedeki olumsuzlukları ve beklentileri karşılamak için ilçelere okul yaptırıldığını ifade ederek, ''Belediyelerimiz kendi işlerini zaten yapıyor. Hizmet ettiği halkın her türlü beklenti ve olumsuzluklarını bilen belediyelerimiz, okul ihtiyacına da eğildi. Bu anlamda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, 11 ilçeye 11 okul projesi adı altında okul yapma çalışlmalarına başladı'' dedi.

Tekirdağ'da ciddi bir derslik ihtiyacı olduğunu belirten Köprülü, kendilerine gelen talepleri belediyelere iletiklerini ve belediyelerin de derhal konunun gereğini yaptığını kaydetti.

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, il genelinde göreve geldiğinin 660'ncı gününde olduğunu ve Tekirdağ'ı karış karış gezerek halkın dertlerini dinlediğini söyledi.

Alt yapı, temel atma, aşevi ve birçok projenin hayata geçirileceği Tekirdağ ve ilçelerinde bazı temel sorunların olduğuna dikkat çeken Albayrak, bunların başında da derslik ihtiyacının yer aldığını belirtti.

Albayrak konuşmasına şöyle devam etti;

''Bölgemizin okul ve derslik ihtiyacı var. Bunun için 11 ilçeye 11 okul projesi geliştirdik. Bu proje kapsamında Ergene'de de 24 derslikli güzel bir okul yapıyoruz. Öğrencilerimiz, eğitime verdiğimiz destekten dolayı bizlere zaman zaman teşekkür mektubu yazıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Bölgemizde okullarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayarak, boya, temizlik, tadilat ve diğer işlemlerini yapıyoruz.''

Daha sonra Ergene Müftüsü Mehmet Bican'ın ettiği dualar eşliğinde toplu olarak temel atma butonuna basıldı.

Yapılan törene CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Kaymakam Vekili Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, meclis üyeleri partililer ve halk katıldı.

Tören sonunda katılımcılara pilav ayran ikramı yapıldı.

Bu haber 1539 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...