YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

İtilmiş ile Kakılmış Çorlu´da ...

Çorlu´da, Tüm Kastamonulular Derneği (Tümkasder) tarafından düzenlenen ve gelirinin engelliler için kullanılacağı resim sergisinin açılışına, Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey katıldı

29 Kasım 2015 18:00 | Trakya Güncel

Çorlu'da, Tüm Kastamonulular Derneği (Tümkasder) tarafından düzenlenen ve gelirinin engelliler için kullanılacağı resim sergisinin açılışına, Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey katıldı.

Omurtak Caddesi'ndeki tarihi belediye binasında düzenlenen ''Birlikte Engelleri Kaldıralım'' isimli resim sergisinin açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Türkiye'de her 8 kişiden birinin engelli olduğunu söyledi.

Yıllardan bu yana engelliler ile ilgili çok fazla çalışılma yapılmadığını belirten Salihoğlu, engelli vatandaşların da yeni yeni sosyal hayatın içine katılmaya başladığını kaydetti.

Salihoğlu, herkesin potansiyel engelli olma durumunun söz konusu olduğuna işaret ederek, ''Engelli vatandaşlarımız için son dönemde ciddi çalışmalar yapılıyor. Onlar için sosyal hayatta ve okullarımız çok güzle gelişmeler yaşandığını görüyoruz. Engellilere yaklaşımımızda, yeterli düzeye ulaşmaya başladık. Tümkasder tarafından yapılan organizasyon çok anlamlı ve güzel. Kendilerine teşekkür ediyoruz'' dedi.

Yapılan açılış töreninde konuşan tiyatro ve sinema sanatçısı İlyas İlbey ise, kendisinin de Kastamonu'lu olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti;

''Öncelikle bir Kastamonu'Lu olarak, ama bu memleketin bir bireyi olarak, Tümkasder'in bütün çalışmalarını yakından takip ediyorum. Kendileriyle ilk karşılaştığımda bende dernek rozetlerini taktım ve üyeleri oldum. Çok güzel bir şeye vesile oldular onun için de ayrıca çok teşekkür ediyorum.''

Yapılan törende daha sonra Vali Salihoğlu'nu Tümkasder Genel Başkanı Murat Çalık rozet takarak üye yaptı.

Törende sembolik olarak kurdele kesilmesinin de yapıldığı törene Hababam Sınıfı ve bazı sinema filmlerinde oynamış Kastamonu'lu sanatçılar da katıldı.

Sembolik kurdele kesiminin ardından, engelliler yararına düzenlenen resim sergisi gezildi.

Törene Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının idarecileri ve halk katıldı.

Bu haber 2551 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...