YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Marmaraereğlisi´nde kömürlü termik santrale hayır kampanyası ...

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/100.000 lik ve 1/25.000 lik planlarda ve plan notlarında değişiklik yaparak, ilgili kararı bir aylık askıya çıkardığını söyledi.

23 Kasım 2015 22:01 | Trakya Güncel

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/100.000 lik ve 1/25.000 lik planlarda ve plan notlarında değişiklik yaparak, ilgili kararı bir aylık askıya çıkardığını söyledi.

Uyan açıklamasında, bu bir aylık süreç içinde bölgede kömürlü termik santral kurulacağını duyan vatandaşların, durumdan rahatsızlık duydduğunu kaydetti.

Kendisinin de Marmaraereğlisi'nde yaşadığını hatırlatan Uyan, hem vatandaş hem de belediye başkanı olarak bu kömürlü termik santrale karşı olduğunu belirtti.

Bunun için, ilçe genelinde kömürlü termik santralle hayır kampanyası başlattıklarını ifade eden Uyan, ''Bir aylık süre içinde gece gündüz demeden duyarlı vatandaşlarımız ile birlikte özverili çalışmalarda bulunduk. Halkımıza kömürlü termik santralin toprağımıza, suyumuza, havamıza yapacağı zararları dile getirdik. Sesimizi duyan herkes aynı düşüncelerle bir an bile düşünmeden gönülden bu kampanyaya destek verdi'' diye konuştu.

İlçe nüfusunun 23 bin 500 olmasına karşın, 22 bin 700 adet imza topladıklarını da açıklamasına ekleyen Uyan, vatandaşların kömürlü termik santral kurulması ile ilgili karara o çok hassas yaklaştıklarını dile getirdi.

Uyan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı’na konu ile ilgili görüşmek için gelen vatandaşların kömürlü termik santrale olan tepkilerini göstermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlara itirazda bulunduklarını ve gerekirse her türlü yürüyüş ve termik santrale karşı yapılacak eylemlere gönülden katılabileceklerinin bilgisini verdiğini da kaydetti. 

Bu haber 1810 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...