YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ÇORLUMUZUN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 93. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

29 Ekim 2015 08:48 | Trakya Güncel

Üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fethettiği ilk şehirlerden olan Çorlumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 93’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki, emperyalist güçler tarafından tarihten silinmek istenen özgürlüğüne tutkun bir ulusun vatansever evlatları her karışını mübarek kanlarıyla sulayarak; hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda, bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz.

Çorlumuz, 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti’nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok şehrinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz’da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir.

Zaferler savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanılır. Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ilim ve irfan mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatabilmek için, geri kalmışlığa ve cehalete karşı büyük bir savaş vermemiz gerekmektedir. Ülkemizin geleceği, Ulu Önder Atatürk tarafından gençlerimize ve çocuklarımıza bırakılmıştır.

92. yıl dönümünü coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nın akabinde yaşadığımız kurtuluş günümüzde “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve idame ettirecek sizsiniz” diyen ve bize bu mutlu günleri hazırlayan ve armağan eden büyük kurtarıcımız Atatürk ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin ve Atatürk İlke ve devrimlerinin savunucusu olan kahraman Türk Ordusu ve onun komutanlarına saygı ve şükranlar sunuyor; Kurtuluş Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. 

Bu haber 1337 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...