YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü, ´´Biz bunu bir kenara yazdık´´

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Devlet Hastanesi´nde gazetecilerle güvenlik görevlileri arasındaki olayın takipçisi olacaklarını söyledi

28 Ekim 2015 14:31

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, ''Güvenlik görevlilerinin işi bu değil, basın mensuplarıyla uğraşmayı bıraksınlar ve asıl işlerini yapsınlar. Yönetici ve bürokratlar da partinin değil devletin bürokratı olduklarını unutmadan görevlerinin gereğini yerine getirsinler. Akşamki hadise üzüntü vericidir ve hiç yaşanmaması gereken bir olaydı ama yaşandı. Emin olun ki bunu bir tarafa yazdık'' dedi.

Köprülü yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gece Çorlu Devlet Hastanesi'nde gazetecilerin, güvenlik görevlileri tarafından tartaklanarak dışarıya çıkartılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Dün gece Kırklareli CHP Kadın Kolları ve Kent Konseyi üyelerinin İstanbul'daki bir törenden dönerken Çorlu'da trafik kazası geçirdiğini ve burada hastanelere sevk edildiğini belirterek, yaşanan kazanın kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Kazada, herhangi bir can kaybının yaşanmamasının da olayın sevindirici tarafı olduğunu belirten Köprülü, ''Tüm partimize geçmiş olsun diyoruz. gerçekten dün, sonuçları itibarıyla kötü neticeler doğurabilecek bir kaza atlattık. Allah'tan bir can kaybı olmadı bu sevindirici ama bir çok kadınımız yaralandı. İstanbul Beylikdüzü'ndeki bir etkinliğe katılmışlardı, geriye dönerlerken Çorlu'da bir trafik kazası geçirdiler kendilerine geçmiş olsun diyorum'' diye konuştu.

Çorlu Devlet Hastanesi'nde görevlerini yapmak isteyen basın mensubu ve gazetecilerin güvenlik görevlileri tarafından tartaklanarak görevlerini yapmalarının engellendiğini kaydeden Köprülü, insan hayatının şüphesiz önemli olduğunu ancak bununla beraber, basın mensuplarının da görevlerini yapmasının kutsal olduğunu söyledi.

Köprülü, basın mensuplarının görevinin halkın haber alma hürriyeti olduğunu ifade ederek, ''Halkımızın bu haber alma hürriyetinin korunabilmesi amacıyla da basın mensupları hastaneye geldiler. Bizde oradaydık ve gördüğümüz manzara şuydu, biz yaralıları ziyaret ederken bir baktık ki güvenlik görevlileri, korumalar geldi, hastanedeki basın mensuplarını itiş kakış dışarıya çıkartmak istediler ve görevlerini yapmalarına engel olmak istediler. Bir defa bunun kabul edilecek bir tarafı yok. Bir defa usul çok yanlış, iterek, dışarıya çıkartmak ne demek? Görevlilere biz de daha sakin davranmaları gerektiğini söyledik. zaten sonra basın mensupları hasta mahremiyeti gerekçe gösterilerek dışarıya çıktı'' şeklinde konuştu.

- ''Bürokratlar partinin değil devletin bürokratıdır''

Köprülü açıklamasında, kendisinin inceleme başlattığını ve yaşanan olay karşısında sessiz kalmayacağını belirtti.

Bu konuda, elinde bazı fotoğrafların olduğunu ve AK Parti milletvekilinin geçtiğimiz günlerde seçim gezileri esnasında Çorlu Devlet Hastanesi'nde hastaları ziyaret ederek herhangi bir hasta mahremiyeti gözetmeksizin bütün servislere istediği gibi girip çıktığını söyledi.

Köprülü, bu ziyaret sırasında dün gece basın mensuplarının tartaklanarak dışarıya çıkartma talimatını veren hasta idarecilerinin ve başhekiminin de milletvekili ile birlikte çok sayıda fotoğraf karesine girdiğini vurguladı.

Köprülü açıklamasında şunları kaydetti;

''Benim de elime bazı fotoğraflar ulaştı. O fotoğraflarda, AK Parti'nin milletvekili ve milletvekili adayı hastaneyi geziyor, gezerken tek tek hastalarla görüşüyor, bir çok servisi dolaşıyor, bu servisleri dolaşırken çok sayıda fotoğraflar çekiliyor. Bunların hiç birinde hasta mahremiyeti uygulanmıyor ve daha da önemlisi dün gece basın mensuplarının orada görev yapmasını verdiği talimatla engelleyen hastanenin başhekimi de o milletvekilinin yanında geziyor. Şimdi bunun kabul edilebilecek tarafı varmı? Ben baş hekimle görüştüm ve bana, daha önceden hastaların her birinden tek tek onay alındığını söyledi. Ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Bu kabul edilecek bir şey değildir. Eğer hasta mahremiyeti diye varsa ki olması gerekir, bunun herkese karşı uygulanması gerekmektedir. Bir defa basın mensuplarına karşı tavır nedir öyle? Basın mensuplarının hiç birinden kimeyse bir tehlike gelmez. Hastanelerimizde yaşanan olayları biliyoruz. doktorlar bir çok yerde darp ediliyor, yaralanıyor, öldürülüyor. Hastanelerde yaşananlara baktığımızda bir sürü insanının başına başka başka şeyler geldiğini görüyoruz. Güvenlik görevlilerinin işi bu değil, basın mensuplarıyla uğraşmayı bıraksınlar ve asıl işlerini yapsınlar. Yönetici ve bürokratlar da partinin değil devletin bürokratı olduklarını unutmadan görevlerinin gereğini yerine getirsinler. Akşamki hadise üzüntü vericidir ve hiç yaşanmaması gereken bir olaydı ama yaşandı. Emin olun ki bunu bir tarafa yazdık.''

 

Bu haber 1549 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...