YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Çorlu´da basın açıklaması

Birleşik Metal-iş Sendikası Basın Açıklaması Düzenledi

14 Ekim 2012 17:31

Birleşik Metal-iş Sendikası Çorlu'da Basın açıklaması Düzenledi

DISK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, Çorlu'da düzenledikleri basın açıklamasında toplu sözleşme düzenini ve sendikal hakları düzenleyen, fakat bir sosyal sınıfın başka bir sosyal sınıf üzerinde tahakkümünü kurmaya yönelik içerik taşıyan yasanın, TBMM gündeminde olduğuunu ifade etti.

Birleşik Metal-iş Sendikası'nın Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasına konuşan Kuday, ''İşçi sınısının hak ve özgürlüklerini savunan bir örgütlenme olarak konfederasyonumuz, işçilerin yaşam standartlarını aşağı çeken, çalışanları köleleştiren, özgürlükler ve demokrasi açısında hiçbir yarar sağlamayan ''Toplu iş ilişkileri yasa tasarısı'' konusunda itirazlarını ve taleplerini dile getirmek üzere gittiği TBMM kapısında polis maskesi takmış Ak Parti şiddetiyle karşılaştı. İşçilere barikatlar kurulmuş, saatlerce gaz sıkılmış, milletvekilleri, sendika ymneticileri ve işçiler tartaklanmış, devletin resmi kolluk güçlerince ağza alınmayacak küfürlerle rencide edilmişlerdir. Toplu sözleşme düzenini ve sendikal hakları düzenleyen, fakat bir sosyal sınıfın başka bir sosyal sınıf üzerinde tahakkümünü kurmaya yönelik içerik taşıyan yasa bugün yine TBMM gündeminde'' şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklaması sonrasında bir süre daha slogan atan 60 kişilik grup, sessiz ve olysız bir şekilde dağıldı. 

 

Bu haber 1764 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...