YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Ünal Baysan a 9 Soru

Çorlu Belediye Meclisi Akparti li üyeleri Handan Var ve Semanur Özay, belediye başkanı Ünal Baysan tarafından cevaplandırılmak üzere 9 soru yazılı soru önergesi verdi.

7 Eylül 2012 11:49 | Trakya Güncel

 

Çorlu Belediye Meclisi Akparti li üyeleri Handan Var ve Semanur Özay, belediye başkanı Ünal Baysan tarafından cevaplandırılmak üzere 9 soru yazılı soru önergesi verdi. Çorlu belediye meclisi Eylül ayı olağan toplantısında verilen soru önergelerini Belediye Meclis üyesi Ali Çimen okudu.
Konu: Yol işgali hk.da
25-30 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılan 5. Çorlu Tarım Fuarı, Sokullu Mehmet Paşa Caddesinin bir kısmı trafiğe kapatılarak gerçekleştirilmiştir.
Bilindiği üzere yollar; tahsis amaçlarına göre Orta Kamu Malı, maddi içeriklerine göre de Kara Kamu Malıdır. Kamu mallarının nitelik dışında kullanılması ya da kullandırılması Anayasa ve Türk Ceza Kanunun ilgili maddelerinin ihlalini gerektirir. Bu da suç teşkil etmektedir.
Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce tarafımıza verilen 27.06.2012 tarih ve 1621-13707 sayılı cevabınızda da belirttiğiniz üzere “caddenin trafiğe kapatılabilmesi için Meclis Kararı alınması gerekir” denmesine rağmen Sokullu Mehmet Paşa Caddesi için böyle bir karar meclisimizce neden alınmamıştır?
Kamu malı kullanımıyla ilgili alınmış bir meclis kararı olmamasına rağmen bu yolun kapatılma gerekçesi nedir? Kiralama mı yapılmıştır, yapılmış ise bedeli nedir?

Konu: Yeni Sanayi Sitesindeki depo yangını hk.da
Geçtiğimiz günlerde Yeni Sanayi Sitesinde basında da yer alan kimyasal madde deposunda çıkan yangın üzücüdür.
Gayri Sıhhi Müesseselerin etrafında müessesenin gerektirdiği takdirde, inceleme kurulunun kararına istinaden yetkili idarenin en üst amiri veya görevlendireceği kişi tarafından Sağlık Koruma Bandı oluşturulmasına karar verilebilir.
Burada İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı var mıdır, Sağlık Koruma Bandı oluşturulmuş mudur?
Yeni Sanayi Sitesinde ve Çorlu genelinde böyle kaç iş yeri faaliyet göstermektedir?

Konu: Muhtar Evlerinin kullanımı hk.da
Belediyemizce yapılmış olan Muhtar Evlerinin tamamlamasına rağmen kullanımı ile ilgili sıkıntılar olduğu yerel basında da gündeme getirilmiştir.
Muhtarlık binalarının inşasından önce meclis toplantısında İmar Komisyonu Başkanımızca sözlü sorumuza “muhtarlarımızın görüş ve onaylarının alındığı” belirtilmiş idi. Buna rağmen gecikme ve aksaklığın sebebi nedir?

Konu: Çorlu Kültür ve Sanat Festivali hk.da
13-15 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan Kültür ve Sanat Festivalimizin tahmini bütçesi nedir?
Yapılacak işlerle ilgili ihaleler tamamlanmış mıdır, belediyemiz internet sitesinde yayınlanmış mıdır?
Festival için seçilmiş komisyonun çalışma raporu meclisimize ne zaman sunulacaktır?

Konu: Belediye taşınmazlarının satışı hk.da
Yeni Sanayi Sitesi altı ve yeni Devlet Hastanesi karşısındaki yerde bulunan belediyemize ait taşınmazların satışı gerçekleş midir? Gerçekleşen satış fiyatı nedir?
Satışlar hangi ihale koşuluna göre gerçekleştirilmiştir?
Satışları yapılan taşınmazların satışların gerçekleştirildiği tarihteki imar durumu nedir?

Konu: En son alınan otobüsler hk.da
Haziran ayında konuyla ilgili vermiş olduğumuz soru önergemize Ulaşım Müdürlüğümüzce DMO’dan 7 otobüs talebi yapıldığı bildirilmiştir. Yerel basında ise 10 adet otobüsten söz edilmektedir.
Çorlu’daki ulaşım sorununun, okulların açılmasıyla daha da artacağı açıktır. Bu durumda sözü edilen 7 veya 10 adet otobüs Çorlu’daki her bir hat için midir yoksa tüm Çorlu için mi?

Konu: Mayıs 2012 Encümen kararı hk.da
09.05.2012 tarih ve 2012/710 sayılı Encümen kararı ile ruhsatsız olarak tadilat yapıldığı tespit edilen sanayi alanı içinde eğitim tesisi yapılması ile ilgili teşebbüs için alınan yıkım kararı uygulanmış mıdır?
Yapılan yanlış uygulamalar için planlarla bu derecede nitelik değiştirilecek şekilde oynanması doğru mudur?
Kararın üzerinden beş ay geçmesine rağmen belediyemizce yapılmış bir işlem var mıdır?

Konu: 18. madde uygulamaları hk.da
Belediyemiz 18. madde uygulamalarını hangi şartlara göre (ihale, götürü usulü gibi) yapmaktadır?
Belediyemiz bünyesinde kaç adet harita mühendisi tahsis etmekteyiz? Bünyemizdeki harita mühendisleri ile bu işleri yapabiliyor muyuz?
Çorlu Belediyesi kaç adet İmar Kanununun 18. maddesine göre uygulama yapmıştır?
Bu uygulamalarla ilgili itirazlar olup İdari Mahkeme tarafından bozulan var mıdır? Varsa kaç adettir? İptal edilme gerekçeleri nelerdir?
Yukarıdaki sorularımızın Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından açıklanması konusunda gereğini arz ederiz.

Konu: Ulaşım Sisteminin düzenlenmesi hk.da
Çorlu Belediyesi olarak toplu taşıma hizmetini üstlendiğimiz günden itibaren otobüslerin yenilenmesi dışında ulaşımda fark edilebilir bir yenilik sunulmadığı dikkat çekmektedir.
Toplu taşıma hizmetinin diğer illerdeki belediyelerde olduğu gibi cazip hale getirilmesi ve şehir içindeki trafik keşmekeşinin rahatlatılması için ayrıntılı bir planlamaya gidilmesi gerekmektedir. Ancak bu işlemler gerçekleşene kadar vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verilebilmek amacıyla öncelikle alınması gereken acil önlemler öneri olarak aşağıda sunulmuştur.
Toplu taşıma işini üstlenen belediyemiz hala minibüs hatlarını kullanmaktadır. Hatlarımızın vatandaşın ihtiyaçlarına ve yeni otobüslerin standartlarına göre düzenlemesi yapılmamıştır. Yeni hatlar düzenlenmesini öneriyoruz.
30 dakikalık aktarma süresi trafikteki yoğunluk nedeniyle yetersiz kalmaktadır. Vatandaşın aktarma hakkını kullanması mümkün olmamaktadır. Aktarma süresinin yeni şartlara göre değerlendirilerek makul bir süre arttırılmasını öneriyoruz.
Otobüs duraklarında hiçbir bilgilendirme yoktur. Otobüslerin duraklardan hareket ve varış saatleri, kullanılabilecek hatlar gibi vatandaşı bilgilendirecek açıklamaların duraklara konulmasını öneriyoruz.
Omurtak caddesindeki dubaların araçların park etmesini önlemek için konulduğunu sanıyoruz. Ancak bu dubalar parkları önlemediği gibi yolu daha da daraltmaktadır. Amacına ulaşmadığı görülen bu dubaların trafiği rahatlatmak için bir an önce kaldırılmasını öneriyoruz.
Önerimizin değerlendirilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Bu haber 1820 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...