YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Eğitim Sendikaları Şideete Hayır Mitingi Düzenledi

Öğretmenler şiddeti kınamak için meyanda toplandı

1 Mayıs 2012 13:32 | Trakya Güncel

Eğitim Sendikalarından ortak basın açıklaması
Eğitim-iş, Eğitim-sen, Eğitim-Bir-Sen ve
Türk Eğitim-sen Çorlu'da ortak basın açıkması düzenleyerek
öğretmenlere karşı şiddeti kınadı 

Eğitim-iş, Eğitim-sen, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-sen, Çorlu'da ortak basın açıkması düzenleyerek öğretmenlere karşı yapılan saldırıları kınadı. 
Çorlu Cumhurşyet Meydanı'nda yapılan ortak basın açıklamasında Eğitim-iş Sendikası Çorlu Temsilciliği Üyesi Gönül Solak, Eğitim-iş ve Eğitim-sen sendiklarının açıklamalarını okudu. 
Solak okuduğu açıklamalarda, ''Kamu çalışanlarına ve öğretmenlerimize yönelik yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikalarla birlikte ülke genelinde alanlarayız. Şiddetin, yaşamımızın bir parçası haline geldiği bu günlerde, Milli Eğitim Bakanı'nın ve diğer yöneticilerin ğretmenlerimizin toplumda itibarını düşüren, onurunu zedeleyen sözlerinin ardından ülkenin birçok ilinde öğretmenlerimize yönelik saldırılar artmış bulunmaktadır'' dedi. 
Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Üyesi Hilal Minsin mikrafona gelerek, Türk Eğitği-sen ve Eğitim-Bir-Sen sandikalarının açıklamalarını okudu.
Okuduğu açıklamalarda Minsin şunları belirtti:
''Son zamanlarda öğretmeni hedef alan şiddet olaylarının artması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın artan şiddet olaylarıyla ilgili sessizliğini bozmaması, öğretmenlerde adete sahipsizlik duygusu oluştururken, son günlerde ard arda meydana gelen öğretmenleri hedef alan yaralama ve darp hadiseleri eğitimcileri çileden çıkarmıştır.''
Okunan basın açıklamalarının ardından bir süre slogan atan grup, aha sonra sessiz ve olaysız bir şekilde dağıldı. 
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, basın açıklamasının yapıldığı meydanda geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. 

Bu haber 2086 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...