YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Tekirdağ’a Yeni İlçeler Geliyor

Belediyesi olma yolunda, emin adımlarla ilerleyen Tekirdağ´a yeni ilçeler geliyor

31 Ocak 2012 23:10 | Trakya Güncel

Sızan haberlere göre,; Büyükşehir Belediyesi olma yolunda, emin adımlarla ilerleyen Tekirdağ’da, yeni bir statünün uygulanacağı ve 24 belde belediyesinden, 16-17 tanesinin kapanacağı; diğerlerinin ise ilçeye dönüştürülerek görevlerine devam edeceği bildiriliyor. Çerkezköy ve Çorlu üçe, Tekirdağ ise ikiye bölünüyor.

Tekirdağ’ın adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarına göre, nüfusunun 829 bin 873 olarak açıklanması ve Merkez İlçe dahil 9 ilçeye sahip bulunması, yetkilileri harekete geçirdi.

Bilindiği gibi, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, yaptığı açıklamada, Tekirdağ’ın ilçeleriyle birlikte Büyükşehir olması yönünde karar alındığını söylemiş ve konunun Meclis Komisyonlarında görüşüleceğini belirtmişti.

ÇORLU VE ÇERKEZKÖY 3’E BÖLÜNÜYOR

Sızan haberlere göre; Büyükşehir Belediyesi olma yolunda, emin adımlarla ilerleyen Tekirdağ’da, yeni bir statünün uygulanacağı ve 24 belde belediyesinden, 16-17 tanesinin kapanacağı; diğerlerinin ise ilçeye dönüştürülerek görevlerine devam edeceği bildiriliyor.

Ayrıca, nüfusu 264 bin 567 olan Çorlu ilçesinin 3 ya da 4’e; nüfusu 177 bin 442’ye ulaşan Çerkezköy’ün 3’e; Merkez nüfusu 173 bin 162 olan Tekirdağ’ın ise 2’ye bölünerek yeni ilçelerin oluşturulacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

SEÇİMLERDEN BİR YIL ÖNCE ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK

Seçimlerden bir yıl önce, Büyükşehir’e bir vali yardımcısının atanacağı ve Büyükşehir’in alt yapısının ve yeni ilçelerin oluşumunun ise tamamlanacağını kaydeden bir yetkili, Tekirdağ’da Namık Kemal ve Süleymanpaşa ilçeleri; Çerkezköy’de Çerkezköy Merkez, Kapaklı ve Kızılpınar ilçeleri; Çorlu’da Çorlu Merkez, Ulaş, Velimeşe ve Çorlu’nun doğusu ile güneyini içine alan yeni bir ilçenin kurulmasına kesin gözle bakılıyor.

ÇERKEZKÖYE KAPAKLI VE KIZILPINAR İLÇELERİ

Gelen haberlere göre; Çerkezköy’de, Kapaklı beldesi ile Karaağaç beldesinin, Kızılpınar ile Veliköy beldelerinin birleştirilmesi; Tekirdağ’da ilçenin birine, bazı mahalleler ile Kumbağ, Barbaros, Banarlı, Karacakılavuz beldelerinin bağlanması ya da Karacakılavuz’un ilçe yapılması veya Muratlı’ya bağlanması da konuşulan ve gündeme gelen seçenekler arasında bulunuyor.

Tekirdağ’ın diğer ilçesinin ise büyük ilçe olacağı veDeğirmenaltı, Hürriyet Mahallesi, Ertuğrul Mahallesi, Orta Cami ve Eski Cami Mahallesi, Gündoğdu Mahallesi, Namık Kemal ve Bahçelievler Mahallelerini içine alması bekleniyor.

ÇORLU’YA ULAŞ VE VELİMEŞE İLE….

Çorlu’da ise Merkez nüfusunun azaltılması hedefleniyor. Yapılan çalışmalarda, Ulaş Belediyesi’nin kurulması, Velimeşe’nin ilçe olması ve Çorlu’nun doğu ve güneyini içine alacak bir ilçenin de kurulması hedefleniyor.

Öte yandan Çorlu ve Çerkezköy ilçelerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de talip olduğu bu ilçelerin bölünmeden İstanbul Büyükşehir belediyesine bağlanması yönünde kuliste yapıldığı ve Marmara Belediyeler Birliğinde bu konunun açık açık dillendirildiği de söyleniyor.

İŞTE! KAPANACAK BELDE BELEDİYELERİ

Bu arada, bu çalışmalar yapılırken Çorlu’da Marmaracık (AKP), Ulaş (DSP), Misinli (AKP), Yenice (CHP),Velimeşe (CHP); Çerkezköy’de Kapaklı (DSP), Kızılpınar (AKP), Karaağaç (MHP), Veliköy (MHP); Muratlı’da -; Saray’da Beyazköy (DP),Büyükyoncalı (CHP); Şarköy’de Hasköy (AKP), Mürefte (AKP), Hayrabolu’da Çerkez Müsellim (AKP), Şalgamlı (AKP); Malkara’da Sağlamtaş (AKP), Balabancık (AKP); Koryoruk (DP); Marmara Ereğlisi’nde Sultanköy (CHP), Yeniçiftlik (CHP-AK Parti) ve Tekirdağ Merkezdeki Banarlı (AKP), Barboros (AKP), Karacakılavuz (AKP), Kumbağ (AKP) Belediyelerinin de tarihe karışacağı gelen bilgiler arasında ifade ediliyor.

Bu haber 3095 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...