YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Irgat çorlu´da

Irgat ´´Türkiye´de sanayide büyük yol katedildi ancak çalışanlar sendikal haklarını tam olarak alamıyor´´

30 Ocak 2012 17:52 | Trakya Güncel

TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, ''Türkiye'de sanayide büyük yol katedildi ancak çalışanlar sendikal haklarını tam olarak alamıyor'' dedi.
Irgat, Çorlu'da düzenlediği basın toplantısında, örgütlenme anlamında sendikaların yetersiz olduğunu ileri sürdü.
Sanayileşme anlamında büyük ivme kazanan Türkiye'de çalışanların sendikal haklarını yeteri kadar alamadıkların savunan Irgat, ''Türkiye'de sanayide büyük yol katedildi ancak çalışanlar sendikal haklarını tam olarak alamıyor. Bazı iş yerlerinde işveren sendikal haklarını isteyen işçiye şiddet ve ters bir duruş sergiliyor. Türkiye örgütlenme anlamında yeterli değil. Çalışanlara buradan çağrı yaparak sendikalarda yer almalarını istiyoruz. Türkiye'de acımasız rekabet koşullarında ekonomiye sendikalar yön veriyor'' dedi.
Sermayenin küreselleştiği dünyada emeğin de örgütlenmesi ve küreselleşmesi gerektiğini belirten Irgat, şunları kaydetti:
''Bizlerde en az işverenler kadar ekonomiyi takip ediyoruz. Bütün fedakarlık ve özveri, çalışanlardan beklenmemeli. Şu an 'Avrupa'daki kriz geldi, geliyor' söylentileri, insanlarda psikolojik dalgalanmalara neden oluyor. Artık geçmişten kalan anlayışların değişmesi gerek. İşçilerimizde artık Türkiye'de eğitim ve kültürde ön sıralarda yer alıyor. Başta tekstil sektörüne bakıldığında, Afrika'ya giden yatırımcılarımızın durumunu ve iş gücünü görüyoruz. Türkiye'de bir tekstil işçisinin yaptığı işi, Afrika'da üç tekstil işçisi yapıyor.''
Kıdem tazminatı konusunda gerekli taahhütlerin verilmesi nedeniyle bu konuda tartışmaya girmediklerini belirten Irgat, ''Biz kıdem tazminatı konusunu hiçbir yerde tartışmıyoruz. Devletimizin ilgili bakanı bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve mağduriyetin yaşanmayacağını taahhüt etti. Biz de var olan haklarımıza dokunulmayacağını düşünerek, gelişmeleri takip ediyoruz. TÜRK-İŞ çalışma hayatının ve demokrasinin önderi olmuştur'' diye konuştu.

Bu haber 1878 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...